Ικαρία: Εικόνες ντροπής από σχολείο «ερείπιο» στον Αγίο Κηρύκο- Μπαλάκι οι ευθύνες

Παίρνει νερό από παντού, κινδυνεύουν οι μαθητές – «Χρειάζεται ένα μεγαλύτερο κονδύλι»

«Στο σχολείο γίνονται μαθήματα, δυστυχώς αυτό είναι ένα χρόνιο πρόβλημα, δεν είναι ο εργολάβος υπεύθυνος για τις ζημιές όλου του κτιρίου. Ο εργολάβος ήρθε να φτιάξει κάποιες από τις ζημιές. Ο εργολάβος με το ποσό που έδωσε ήταν για συγκεκριμένες εργασίες και όχι όλο το κτίριο. Το πρώτο και βασικό που έπρεπε να φτιάξει είναι η στεγανοποίηση του κτιρίου, το σχολείο παίρνει νερό από παντού. Το έκανε αλλά απέτυχε η παρέμβασή του, και δεν έπιασε η στεγανοποίηση», ανέφερε αρχικά ο κ. Λακιός.

Σοκάρουν οι εικόνες απο το σχολικό συγκρότημα του Αγίου Κηρύκου στην Ικαρία. Πρόκειται για ένα σχολείο το οποίο συστεγάζει Γυμνάσιο και Λύκειο με 160 μαθητές, 90 μαθητές Γυμνασίου και 70 που φοιτούν στο Λύκειο.

Το σχολικό κτίριο έχει προβλήματα στεγανοποίησης, και γι’ αυτόν τον λόγο η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έβγαλε ένα έργο ύψους 200.000 ευρώ.

Ο δήμαρχος Ικαρίας, Νίκος Καλαμπόγιας, μίλησε στο “Κοινωνία Ώρα MEGA”, για το πρόβλημα στο σχολικό συγκρότημα του Αγίου Κηρύκου.

«Είναι το μεγαλύτερο σχολείο, από την κατασκευή του αντιμετωπίζει προβλήματα. Κάποια στιγμή, τα προηγούμενα χρόνια ο δήμος δήλωσε αδυναμία να επισκευάσει το κτίριο, ζήτησε βοήθεια από την Περιφέρεια. Δόθηκε μία εργολαβία αρχικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Φαίνεται πως ολοκληρώθηκε η εργολαβία ωστόσο δεν απάντησε στα ζητήματα που κλήθηκε να επιλύσει αλλά δημιούργησε ακόμη περισσότερα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Εν τέλει, τον διαγωνισμό για το έργο κέρδισε εργολάβος για 111.000 ευρώ. Ωστόσο, τα χρήματα, όπως δείχνουν οι εικόνες ντροπής που εξασφάλισε το MEGA, φαίνεται πως δεν έπιασαν «τόπο».

Το σχολικό συγκρότημα μοιάζει με ερείπιο και ο διευθυντής του σχολείου Στράτος Λακιός, ο οποίος ανέδειξε το πρόβλημα, Στράτος Λακιός, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA», για την κατάσταση που επικρατεί.

Δείτε επίσης: Λάρισα: Αγνώριστη άφησε την παραλία Μπούκα η κακοκαιρία (ΦΩΤΟ)