Ημαθία – Σύλληψη 6 ατόμων για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών

Οι διακινητές είχαν καταστρώσει σχέδιο με δύο οχήματα για να αποφύγουν τους ελέγχους της αστυνομίας

Xθες το μεσημέρι, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Ημαθίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς, εντόπισαν έξι άνδρες να μεταφέρουν τους συνολικά 17 αλλοδαπούς έναντι χρηματικής αμοιβής.

propoli

Όπως διαπιστώθηκε, αρχικά οι δύο από τους συλληφθέντες, επιβίβασαν σε όχημα από περιοχή της Θεσσαλονίκης τέσσερις αλλοδαπούς, με σκοπό τη διευκόλυνση της παράνομης εξόδου τους από τη χώρα. Άλλοι δύο από τους συλληφθέντες επέβαιναν σε δεύτερο όχημα, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως προπομπό, για την αποφυγή τυχόν αστυνομικών ελέγχων.

Στη συνέχεια μετέφεραν τους αλλοδαπούς σε περιοχή της Καστοριάς, όπου τους ανέμεναν οι υπόλοιποι δύο συλληφθέντες, για την παραλαβή των ατόμων και τη περαιτέρω προώθησή τους στο εξωτερικό. Από την ίδια περιοχή παρέλαβαν και επιβίβασαν στα δύο οχήματα ακόμη 13 αλλοδαπούς, που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα.

Οι αστυνομικές αρχές κατάσχεσαν τα δύο οχήματα, όπως και έξι κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading