Ημαθία: Τρένο πέρασε από διάβαση με ανεβασμένες μπάρες

Παραλίγο τραγωδία να σημειωθεί στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας όταν ένα φορτηγό πήγε να διασχίσει τις ράγες διάβασης τρένου, καθώς οι μπάρες ήταν ανοιχτές και εκείνη την ώρα περνούσε τρένο μπροστά από οδηγούς.

Το τρένο κόρναρε την ώρα που περνούσε μπροστά από τους οδηγούς ωστόσο αν δεν είχαν κάνει πίσω, το μοιραίο θα ήταν δύσκολο να αποτραπεί. «Ο θάνατός μας η ζωής του» είπε σε βίντεο εξαγριωμένος ο οδηγός του φορτηγού που παραλίγο να κινδυνεύσει εξαιτίας των ανοιχτών μπαρών.

propoli

Πηγές του ΟΣΕ ανέφεραν στο MEGA ότι λόγω της καθυστέρησης του δρομολογίου το σύστημα δεν μέτρησε την καθυστέρηση και άνοιξαν οι μπάρες όπως θα άνοιγαν αν το τρένο περνούσε στην ώρα του: «Παρακολουθώντας το βίντεο διαπιστώθηκε από τον ΟΣΕ Κανονιστική παρατυπία σχετικά με τον συντονισμό λειτουργίας του εν λόγω Αυτόματου Συστήματος Ισόπεδης Διάβασης και της αμαξοστοιχίας. Δηλαδή ενώ το σύστημα ήταν ενεργοποιημένο, η καθυστλερηση προσέγγισης της αμαξοστοιχίας στην Ισόπεδη Διάβαση είχε υπερβεί τα 3,5 λεπτά χρόνος που έχει προβλεφθεί κατά την κατασκευή του εν λόγω αυτόματου συστήματος»

Δείτε επίσης: Εντοπίστηκε σορός στον Πόρο – Εικάζεται πως είναι της 53χρονης Σταυρούλας

Loading