Ημαθία: Υπεγράφη σύμβαση για αρδευτικό έργο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Υπεγράφη η σύμβαση που αφορά το 1ο υποέργο «Κατασκευή κλειστού αγωγού/δικτύου άρδευσης Αγροκτήματος Νέας Στράντζας Νάουσας».

Η σύμβαση που αφορά το υποέργο, συνολικού ποσού 568.017,36 ευρώ, υπεγράφη σήμερα από τη Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ύστερα από οδηγίες του υπουργού, Σπήλιου Λιβανού και του υφυπουργού, Γιάννη Οικονόμου.

Το εν λόγω υποέργο εντάσσεται στο Μέτρο 4, υπομέτρο 4.3, δράση 1, το οποίο έχει συνολικό προϋπολογισμό 7.484.744,38 ευρώ του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α) 2014- 2020.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ η συγκεκριμένη πράξη περιλαμβάνει τα εξής υποέργα με τους αντίστοιχους προϋπολογισμούς:

Κατασκευή νέου κλειστού αγωγού/δικτύου άρδευσης αγροκτήματος Νέας Στράντζας Νάουσας, για την αντικατάσταση υφιστάμενων ανοιχτών χωμάτινων καναλιών μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης. Το συνολικό μήκος του νέου αγωγού μεταφοράς νερού άρδευσης από το Ρέμα Σιασιάκι μέχρι την κεφαλή του δικτύου άρδευσης αγροκτήματος Νέας Στράντζας είναι 2.975 μ. και του νέου δικτύου άρδευσης θα είναι 5.475 μ. Ο αρχικός προϋπολογισμός του υποέργου με Φ.Π.Α. ήταν 1.146.553,84 ευρώ.

Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού συστήματος τηλεμετρίας με σκοπό την ενεργειακή αναβάθμιση αρδευτικών αντλητικών συγκροτημάτων και ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής διαρροών και καταναλώσεων. Το υποέργο περιλαμβάνει

α) την εγκατάσταση μετεωρολογικού σταθμού,

β) την εγκατάσταση τοπικών σταθμών ελέγχου,

γ) την εγκατάσταση μετρητών της παροχής στους ανοικτούς και κλειστούς αγωγούς του αρδευτικού δικτύου,

δ) την εγκατάσταση κεντρικού συστήματος ελέγχου όλου του παραπάνω εξοπλισμού από απόσταση (τηλεμετρία),

ε) την τοποθέτηση 1.600 υδρομέτρων,

στ) την εγκατάσταση βηνών διακοπής της παροχής νερού και εξαερωτές για την προστασία του δικτύου από βλάβες. Ο προϋπολογισμός του υποέργου, συμπερλαμβανομένου του Φ.Π.Α. είναι 6.084.153,00 ευρώ.

– Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού εγκατάστασης φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 100 kWp για NetMetering. Ο προϋπολογισμός του υποέργου με Φ.Π.Α. είναι 164.920,00 ευρώ.

Επίβλεψη Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας. Ο προϋπολογισμός του υποέργου με Φ.Π.Α. είναι 52.882,00 ευρώ.

Δαπάνη Σύνδεση Φ/Β Πάρκου NetMetering με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ. Ο προϋπολογισμός του υποέργου με Φ.Π.Α. είναι 24.800,00 ευρώ.

Δείτε επίσης: Πυρκαγιά στην Ανάβυσσο: Εκκενώθηκε ο οικισμός Καταφύγι – 40 πυροσβέστες και 6 εναέρια μέσα στο σημείο

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading