-->

ΙΝΚΑ Θεσσαλίας για το πλαφόν στο νερό: «Θα έπρεπε να είναι δωρεάν σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία – Κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να αυξήσουν τις τιμές» (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολλά είναι τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στη Θεσσαλία το τελευταίο δεκαήμερο, με τις πλημμύρες από την κακοκαιρία «Daniel» να οδηγούν την κυβέρνηση στο να ορίσει πλαφόν στην τιμή του νερού, με την εξάδα του 1,5 λίτρου να κοστίζει το ανώτερο έως 2,50 ευρώ.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Φακής

Η επιβολή του πλαφόν κρίθηκε ως αναγκαία απόφαση για την κυβέρνηση, καθώς σε πολλές περιοχές του κάμπου, όπου είχε διακοπεί η υδροδότηση, η τιμή της εξάδας έφτασε να ξεπερνά ακόμα και τα 4 ευρώ. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι το αντίστοιχο κόστος μέχρι πριν από δέκα ημέρες, προτού «χτυπήσει» ο Daniel, δύσκολα ξεπερνούσε το 1,80 ευρώ.

Εδώ λοιπόν προκαλούνται ερωτηματικά για τον λόγο που το πλαφόν μπήκε τόσο ψηλά, δίνοντας τη δυνατότητα σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις να διατηρήσουν την τιμή σε υψηλότερα επίπεδα, σε σύγκριση με τι το ίσχυε την προ κακοκαιρίας εποχή. Μάλιστα, με δεδομένα τα 2,50 ευρώ, αμέσως πολλά καταστήματα αναπροσάρμοσαν τις τιμές προς τα πάνω, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα των πληγέντων.

Είναι εύκολα κατανοητό ότι η καθημερινότητα για τους κατοίκους της Θεσσαλίας είναι πολύ δύσκολη το τελευταίο διάστημα και καλό θα ήταν το… κυνήγι του κέρδους να μείνει λίγο πιο πίσω στις προτεραιότητες των επαγγελματιών της αγοράς, την ώρα που και οι τιμές βασικών τροφίμων αυξάνονται με φρενήρεις ρυθμούς. Στην Politic μιλά ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Θεσσαλίας, Σωτήρης Τερζόπουλος, τονίζοντας πως «μέσα σε μια μέρα η εξάδα αυξήθηκε κατά 40%».

«Είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται. Η αισχροκέρδεια πρέπει να χτυπιέται με καταγγελίες και κλείσιμο μαγαζιών, γιατί είχαμε δει την εξάδα να φτάνει στα 5 ευρώ. Το ΙΝΚΑ Θεσσαλίας μοιράζει σε γειτονιές είδη πρώτης ανάγκης, με τη βοήθεια του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Σε περιοχές της Περιφέρειάς μας υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και ο κόσμος μας ενημερώνει για το βλέπει. Έχουμε αρχίσει να πιέζουμε την τοπική αυτοδιοίκηση για να μπει μια ασπίδα προς τους πληγέντες, ώστε να μην προσπαθούν κάποιοι να βγάλουν χρήματα σε αυτή την κατάσταση. Το νερό έπρεπε να είναι δωρεάν αυτές τις ημέρες, γιατί πολλοί το έχουν τεράστια ανάγκη, με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τερζόπουλος.

Δείτε επίσης: Κακοκαιρία Daniel: Αποκαταστάθηκε η πρόσβαση στο αποτεφρωτήριο ζώων

Loading

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com