Ιωάννινα: Η αστυνομία ερευνά υπόθεση φάρσας για επιστράτευση

Στο έντυπο αναφερόταν ότι οι άνδρες που θα επιστρατευθούν θα πρέπει να έχουν έγγραφη δήλωση περί κοινωνικών και πολιτικών φρονημάτων

Την ώρα που το τελευταίο διάστημα το κλίμα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι αρκετά τεταμένο με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να απειλεί τη χώρα μας για εισβολή στα ελληνικά νησιά, η αστυνομία ερευνά στα Ιωάννινα μια κακόγουστη φάρσα η οποία μιλούσε για επιστράτευση.

Σήμερα το πρωί κάτω από τις πόρτες διαμερισμάτων στο κέντρο της πόλης βρέθηκαν φυλλάδια τα οποία έλεγαν οι άνδρες πρέπει να παρουσιαστούν διότι δόθηκε η εντολή επιστράτευσης. Στο έντυπο αναγραφόταν ότι αποστολές ήταν η «Στρατολογική Υπηρεσία Ηπείρου» ενώ υπήρχε τηλέφωνο και ηλεκτρονική διεύθυνση.

Αποδέκτες ήταν όλοι οι άρρενες μεταξύ 18 και 45 ετών, οι οποίοι, με βάση τα ψεύτικα έντυπα καλούνταν να παρουσιαστούν στην στρατολογική υπηρεσία ή στο κοντινότερο…

Μέσα στο κείμενο βέβαια υπήρχαν κάποια σημεία τα οποία έδειχναν ότι πιθανόν να ήταν φάρσα αφού στις οδηγίες έλεγε ότι οι άνδρες θα έπρεπε να είχαν μαζί τους έγγραφη δήλωση από την αστυνομία περί κοινωνικών και πολιτικών φρονημάτων ενώ όσοι έκαναν τη θητεία τους στο Ναυτικό θα έπρεπε να παρουσιαστούν στο κοινοτικό κέντρο στο Νησί των Ιωαννίνων.

«Η επιθετική ενέργεια προς τον Ουκρανικό λαό που παρόμοιά της έχουμε δει μόνο στη Σερβία, την Βοσνία, το Ιράκ, την Παλαιστίνη, το Αφγανιστάν, την Υεμένη, τη Σομαλία, τη Συρία, τη Λιβύη, το Κόσοβο και αλλού μας βρίσκει αποτροπιασμένους αλλά ταυτόχρονα και έτοιμους να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε εχθρική απειλή εσωτερική ή εξωτερική. Για όλους τους παραπάνω λόγους…. Καλούμε όλον τον άρρενα πληθυσμό μεταξύ 18 και 45 ετών να παρουσιαστεί στην στρατολογική υπηρεσία ή στο κοντινότερο στρατόπεδο με το απολυτήριο στρατού και έγγραφη δήλωση από την αστυνομική υπηρεσία περί κοινωνικών και πολιτικών φρονημάτων» ανέφεραν τα έντυπα.

Το βέβαιο είναι ότι η χώρα δεν βρίσκεται σε επιστράτευση.

Δείτε επίσης: Ν. Δένδιας: Αποδομούμε τους αβάσιμους και ανυπόστατους ισχυρισμούς της Τουρκίας