Η συλλεκτική αυτή έκδοση είναι η νέα συγγραφική δουλειά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας
Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση πραγματοποιήθηκε, διαδικτυακά, η πρώτη παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα, από το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, με τίτλο «Το Χρονικό της Επανάστασης μέσα από τις Εφημερίδες της Παλιγγενεσίας. 1821: Στη φωτιά, με αίμα και μελάνι, 1821 – 1831. Από τον ξεσηκωμό ως τη δημιουργία του Ελληνικού Κράτους».
Το τρίτομο αυτό έργο των 1300 σελίδων μεταφέρει την Εθνεγερσία, τον Αγώνα των Επαναστατών, όπως ακριβώς αποτυπώνεται στα δημοσιεύματα των ελληνικών εφημερίδων που κυκλοφόρησαν την περίοδο του Αγώνα και κάποιων ξένων εφημερίδων της εποχής εκείνης. Είναι μια καταγραφή της Επανάστασης, όπως την έκαναν ακριβώς οι ίδιοι οι Αγωνιστές του 1821 στις εφημερίδες που εξέδωσαν κατά την διάρκεια της Παλιγγενεσίας.
Τα κείμενα αυτά γράφηκαν κυριολεκτικά στην φωτιά της Επανάστασης, με το αίμα και το μελάνι των Ελλήνων του 1821. Η συλλεκτική αυτή έκδοση είναι η νέα συγγραφική δουλειά του Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα. Βασίζεται σε μια έρευνα δεκαετιών για την συγκέντρωση του αρχείου, στα ιστορικά κείμενα και τα σχόλιά του. Στην ολοκλήρωση του βιβλίου συνέβαλε μια πολυπληθής ομάδα συνεργατών (καθηγητών, ειδικών επιστημόνων κ.α).
Για το βιβλίο μίλησαν ο Καθηγητής του ΑΠΘ και Πρόεδρος του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Βασίλης Γούναρης, ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νικόλαος Παπαϊωάννου, ο τ. Πρόεδρος του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Νικόλαος Μαργαρόπουλος. Την εκδήλωση προλόγισε η Διευθύντρια του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Φανή Τσατσάια.
Δείτε επίσης: Έξαλλη η Κλέλια Ρένεση: «Η τέχνη της Ρωσίας δεν θα εξατμιστεί»
- Παγκόσμια αναστάτωση: Εκτός λειτουργίας το ChatGPT
- BHMAGAZINO: Αποκαλυπτική συνέντευξη με τον σπουδαίο τενόρο Γιόνας Κάουφμαν
- Απουσίες που αλλάζουν την εικόνα της Φενέρμπαχτσε ενόψει Ολυμπιακού
- Κυρ. Βελόπουλος: Η κυβέρνηση φέρνει το σκοτάδι στη χώρα
- Ασφαλής Γερμανία: Ζέντερ και Χέρμαν ζητούν αυστηρότερη μεταναστευτική πολιτική