ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Κ. Κουκοδήμος: «Βαθμολογώ τον εαυτό μου με επτά»

Για το ζήτημα του τουρισμού μίλησε ο δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, κάνοντας ταυτόχρονα την αυτοκριτική του, στον Flash 99,4 και την εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι».

Ερωτηθείς αν υπάρχει κίνηση στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, ο κ. Κουκοδήμος ανέφερε:

propoli

«Το Σαββατοκύριακο παρατηρείται μια κίνηση που σχετίζεται με τον εγχώριο τουρισμό. Χθες βρέθηκα στην Παραλία Κατερίνης, είδα κόσμο από Κοζάνη, Βέροια και Θεσσαλονίκη. Δυστυχώς, παρατήρησα ότι πολύς κόσμος δεν κάθεται στα μαγαζιά, που σημαίνει ότι δεν σκέφτονται να αφήσουν τον οβολό τους σε κάποιο μαγαζί. Οι περισσότεροι βάζουν την ομπρέλα με το ψυγείο τους και κάνουν το μπάνιο τους, οπότε τα μαγαζιά είναι λίγο άδεια».

«Η Πολιτεία να ενισχύσει το εμπόριο και τον τουρισμό»

«Το χειρότερο κομμάτι είναι, πως θα ανοίξουν πολύ λίγα ξενοδοχεία, οπότε μιλάμε για ανεργία, την οποία δεν ξέρω πώς θα καλύψουμε το χειμώνα.

Το σημαντικότερο είναι, ότι η πλειοψηφία των εμπόρων της Κατερίνης έχουν το μαγαζί τους στην παραλία το καλοκαίρι και ουσιαστικά ξεπουλάνε την πραμάτεια που τους έμεινε από τον χειμώνα. Αυτό φέτος δεν θα γίνει. Κατά συνέπεια, η Πολιτεία να βρει έναν τρόπο να ενισχύσει το γενικό εμπόριο αλλά και τον τουρισμό», υπογράμμισε ο κ. Κουκοδήμος.

Η αυτοκριτική

Κληθείς να… βαθμολογήσει τον εαυτό του, έπειτα από έναν χρόνο παρουσίας στη θέση του δημάρχου Κατερίνης, ο Κώστας Κουκοδήμος απάντησε:

«Εγώ θα έλεγα αρκετά κάτω από το 10. Τους πρώτους επτά – οχτώ μήνες, αντιμετώπισα προβλήματα με τα οικονομικά του δήμου Κατερίνης. Υπήρχε ένα μεγάλο χρέος για να ισοσκελίσω τον προϋπολογισμό. Κατέφυγα αναγκαστικά σε έναν υψηλό δανεισμό ασύμφορο για τους δημότες.

Οφείλω να πω, πως αν δεν ήταν ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος, υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, που με βοήθησαν, δεν θα τα είχαμε καταφέρει. Επομένως, από τη στιγμή που ασχολήθηκα με τα οικονομικά, εξαρχής, δεν είχα τη δυνατότητα να κάνω πολλά πράγματα. Συνεπώς, βαθμολογώ τον εαυτό μου με ένα επτά».

Ακούστε όσα είπε στον Flash 99.4 ο Κώστας Κουκοδήμος:

Δείτε ακόμη: Παπαγγελόπουλος: «Τι σκ… παρακράτος είχαμε;»