Καιρός: Αίθριος και η θερμοκρασία ανεβαίνει

Καιρός: Αίθριος και η θερμοκρασία ανεβαίνει

Πρόγνωση καιρού στην Ελλάδα για την Παρασκευή με άνοδο της θερμοκρασίας και γενικά αίθριο καιρό. Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή, με τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη. Οι άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά και τα νότια θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 7 μποφόρ, με τάση εξασθένησης τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ παγετός θα παρατηρηθεί στα βόρεια ηπειρωτικά νωρίς το πρωί, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, με ανέμους μεταβλητούς 2 με 3 μποφόρ και θερμοκρασία που θα κυμανθεί από -3 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην περιοχή των νησιών του Ιονίου και της Ηπείρου, ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος, ενώ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι θερμοκρασίες αναμένονται από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ανατολική Στερεά και την Εύβοια, θα επικρατήσει επίσης γενικά αίθριος καιρός, με βόρειους βορειοανατολικούς ανέμους 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία που θα κυμαίνεται από 3 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, με ανέμους 5 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία που θα φτάσει τοπικά στους 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, φτάνοντας στους 18 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές.

Για το Σάββατο, αναμένονται αραιές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια, με γενικά αίθριο καιρό στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα είναι αρχικά μεταβλητοί και το απόγευμα νότιοι. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17 με 18 βαθμούς κυρίως στα δυτικά.

Κατά την Κυριακή, θα παρατηρηθούν αυξημένες νεφώσεις στα δυτικά, με τοπικές βροχές, ενώ ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, με θερμοκρασία να σημειώνει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play