Προβλέψεις για τον καιρό στην Ελλάδα: αφρικανική σκόνη, τοπικές βροχές και άνοδος θερμοκρασίας. Ο καιρός στην Ελλάδα αναμένεται να παρουσιάσει σημαντικές μεταβολές την προσεχή Κυριακή, με αφρικανική σκόνη να επηρεάζει κυρίως τα δυτικά και νότια της χώρας. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προβλέπει νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, συνοδευόμενες από τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κατευθύνσεις, με ένταση 4 έως 6 μποφόρ, φτάνοντας στα πελάγη τοπικά τους 7 και στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο, φτάνοντας στα βόρεια τους 16 με 19 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές από 18 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Για τη Δευτέρα, προβλέπονται νεφώσεις σε όλη τη χώρα με τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τα βόρεια ηπειρωτικά, καθώς και μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 23 βαθμούς Κελσίου σε συγκεκριμένες περιοχές.
Η ΕΜΥ εκτιμά ότι την Τρίτη θα συνεχιστούν οι τοπικές βροχές και οι καταιγίδες, κυρίως στα παράκτια και τα νησιωτικά διαμερίσματα, με σταδιακή μεταβολή των καιρικών συνθηκών την Πέμπτη. Αναμένονται, μάλιστα, και πτώσεις της θερμοκρασίας στις δυτικές περιοχές.
Πηγή περιεχομένου: in.gr