Λασποβροχές και καταιγίδες προβλέπει η ΕΜΥ για σήμερα, Τρίτη, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Σήμερα, Τρίτη, ο καιρός θα χαρακτηρίζεται από αραιές νεφώσεις που θα γίνουν παροδικά πιο πυκνές, με τοπικές βροχές ή καταιγίδες να εκδηλώνονται αρχικά στα νοτιοδυτικά και στη συνέχεια σχεδόν σε όλη τη χώρα. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα φαινόμενα θα είναι γενικά ήπια σε ένταση και διάρκεια. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια της χώρας. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, με εντάσεις που θα φτάσουν τα 4 μποφόρ, ενώ σε κάποιες περιοχές στα νότια θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με τοπικές 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά, ενώ στη νησιωτική χώρα οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 23 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Οι προγνώσεις για τις διάφορες περιοχές είναι ως εξής:
Μακεδονία και Θράκη: Αραιές νεφώσεις που θα πυκνώσουν το μεσημέρι, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.
Ήπειρος και Ιόνια Νησιά: Αραιές νεφώσεις και τοπικές βροχές και καταιγίδες από το πρωί.
Κρήτη και Κυκλάδες: Αραιές νεφώσεις και τοπικές βροχές που θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι στην Κρήτη και αργότερα στις Κυκλάδες.
Αττική: Αραιές νεφώσεις που θα πυκνώσουν γρήγορα με πιθανές τοπικές βροχές και καταιγίδες το μεσημέρι και απόγευμα.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, οι καιρικές συνθήκες θα βελτιωθούν κατά την διάρκεια της νύχτας σε πολλές περιοχές.
Πηγή περιεχομένου: in.gr