Καιρός: Σχεδόν αίθριος σε όλη τη χώρα, με καταιγίδες σε ορισμένες περιοχές

Καιρός: Σχεδόν αίθριος σε όλη τη χώρα, με καταιγίδες σε ορισμένες περιοχές

Προβλέψεις καιρού για τη χώρα με πιθανές καταιγίδες και μεταβολές της θερμοκρασίας. Σήμερα, ο καιρός παρουσιάζεται σχεδόν αίθριος στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Η ΕΜΥ αναμένει λίγες νεφώσεις, με παροδικά αυξημένες στην ανατολική Ελλάδα, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες νωρίς το πρωί στο ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 4 έως 6 μποφόρ, με τοπικές ριπές έως 7 μποφόρ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 19 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές, ενώ παγετός θα παρατηρηθεί το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά.

Για την περιοχή της Μακεδονίας και Θράκης, η πρόγνωση αναφέρει σχεδόν αίθριο καιρό στη δυτική Μακεδονία και αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα είναι από βόρεια με ένταση 4 έως 6 μποφόρ, ενώ το απόγευμα θα επικρατήσουν νοτιοδυτικοί άνεμοι.

Στην Ήπειρο, τα Ιόνια νησιά και τη Δυτική Στερεά, αναμένονται επίσης σχεδόν αίθριες συνθήκες, με πιθανές τοπικές βροχές το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αντίστοιχα, στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις, ενώ οι άνεμοι θα φτάσουν τοπικά τους 6 μποφόρ.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα παρατηρηθούν λίγες νεφώσεις και τοπικές βροχές στη βόρεια Κρήτη, με θερμοκρασίες να κυμαίνονται από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο, Σάββατο 12 Απριλίου 2025, ο καιρός θα παραμείνει σχεδόν αίθριος στα νησιά του Ιονίου, με αυξημένες νεφώσεις και πιθανές βροχές στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Τέλος, η πρόγνωση για την Κυριακή 13 Απριλίου 2025 περιλαμβάνει παροδικές νεφώσεις και τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη, ενώ ο υπόλοιπος χρόνος θα είναι γενικά αίθριος.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play