Δείτε τις καιρικές συνθήκες του Σαββάτου με βροχές, χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες. Ο καιρός το Σάββατο αναμένεται βροχερός σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, με τσουχτερό κρύο να παραμένει αισθητό. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, ενώ οι χιονοπτώσεις πιθανώς θα επηρεάσουν τα ορεινά του ηπειρωτικού χώρου.
Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις στα δυτικά και βόρειοι βορειοανατολικοί στα ανατολικά, με ένταση 5 έως 7 μποφόρ, και τοπικά στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου, παραμένοντας σε χαμηλότερα από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή. Προβλέπεται επίσης παγετός στα ηπειρωτικά κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Πιο αναλυτικά, στη Μακεδονία και τη Θράκη θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις και τοπικά αυξημένες. Στα νησιά του Ιονίου και τη Δυτική Ελλάδα, ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, ενώ στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια οι νεφώσεις θα είναι αυξημένες με πιθανές βροχές και χιονοπτώσεις. Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα εκδηλωθούν αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανές χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Πηγή περιεχομένου: in.gr