Κακοκαιρία Elias: Άνθρωποι ανέβηκαν σε ταράτσες για να σωθούν από τα ορμητικά νερά – Καταφτάνουν ομάδες διάσωσης από διάφορα μέρη

Συγκλονιστικές είναι οι στιγμές στην Εύβοια, εκεί όπου το πέρασμα της κακοκαιρίας «Elias» είναι σαρωτικό και οι κάτοικοι των χωριών αναγκάστηκαν να ανεβούν σε σκεπές σπιτιών για να γλυτώσουν από το νερό.

Συνοδευόμενη από επικίνδυνα φαινόμενα η κακοκαιρία Elias χτυπά την Εύβοια. Στο χωριό Κυμάσι Μαντουδίου η κατάσταση είναι δραματική, καθώς μετά από την υπερχείλιση του ποταμού Κυμασιώτη πλημμύρισαν τα πάντα.

propoli

Κάτοικος της περιοχής, μιλώντας στο evima.gr, ανέφερε χαρακτηριστικά, «η κατάσταση στο χωριό είναι τραγική έχουν πλημμυρίσει τα πάντα από τον ποταμό. Εγώ πρόλαβα και έφυγα από το σπίτι μου, όμως η γειτόνισσά μου που είναι και ηλικιωμένη δεν πρόλαβε να φύγει.

Πλημμύρισε το σπίτι της και για να σωθεί ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού της. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει εμφανιστεί κάνεις στο Κυμάσι. Μας έχουν αφήσει στο έλεος της καταστροφής όπως και στις προηγούμενες πλημμύρες», είπε.

Στη βόρεια Εύβοια εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις με έντονη κεραυνική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια.

Παράλληλα στη βόρεια Εύβοια έχει μεταβεί ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Όπου έχει χρειαστεί, στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος μεταφέρουν πολίτες από πλημμυρισμένους υπαίθριους χώρους και σπίτια σε ασφαλή σημεία, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούν αντλήσεις υδάτων.

Πιο συγκεκριμένα, στη βόρεια Εύβοια επιχειρούν 28 οχήματα με 50 πυροσβέστες, 2 ομάδες ΕΜΟΔΕ, μια ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και 1 άρμα.

Τα φαινόμενα είναι ιδιαίτερα έντονα στην Ιστιαία και την ευρύτερη περιοχή.

Η πυροσβεστική δέχθηκε συνεχείς κλήσεις για βοήθεια. Έχουν, επίσης, σημειωθεί κατολισθήσεις, μικρής, όμως, κλίμακας και έχουν πέσει δέντρα.

Δείτε επίσης: Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: Θ. Ελευθεριάδης και Αντ. Μαρούδας εξηγούν γιατί προσχώρησαν στον συνδυασμό «Μαζί στην Ανάπτυξη»

Loading