Κακοκαιρία: Προβλήματα σε Πτολεμαΐδα, Χαλκιδική και Ιωάννινα (pics & vids)

Πολλαπλά προβλήματα προκάλεσε το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που ξεκίνησε να πλήττει τη χώρα ήδη απο την Δευτέρα 22 Αυγούστου.

Πλημμυρισμένοι δρόμοι και διακοπές ρεύματος είναι μερικά από τα βασικά προβλήματα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν πολίτες περιοχές όπως η Πτολεμαΐδα, η Χαλικιδική, τα Ιωάννινα και η Φθιώτιδα.

Ειδικότερα, στον Περδίκκα Εορδαίας, η χθεσινή πρωτοφανής καταιγίδα, μετέτρεψε τους δρόμους σε “ποτάμια”, “ξέθαψε” και κάποια σημεία της όδευσης του υπό κατασκευή νέου αγωγού φυσικού αερίου, σύμφωνα με το kozan.gr.

Χαλκιδική

Χαλάζι Κατέστρεψε Καλλιέργειες Ελιάς Στην Ορμύλια

Έντονη χαλαζόπτωση έπληξε την περιοχή της Ορμύλιας με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε ελαιώνες και οπωροκηπευτικά, σύμφωνα με το halkidikinews.gr. Λίγες μέρες πριν ξεκινήσει το μάζεμα τις πράσινης ελιάς, οι ελαιοπαραγωγοί της Ορμύλιας είδαν τους κόπους τους να καταστρέφονται. Το χαλάζι που έπεσε και διήρκεσε ένα τέταρτο ήταν αρκετό να καταστρέψει πολλά στρέμματα βρώσιμης ελιάς.

Ελαιοπαραγωγοί της Ορμύλιας μιλώντας στο halkkidikinews.gr τόνισαν ότι έχουν καταστραφεί ολόκληρα κτήματα από το χαλάζι.

“Να παλεύεις και να ξοδεύεσαι έναν ολόκληρο χρόνο για την παραγωγή σου και να έχεις αυτό το αποτέλεσμα… Το κακό είναι ότι μέχρι και την Πέμπτη δίνει τα ίδια φαινόμενα. Μακάρι να μην έχουμε αλλά! Ας ελπίσουμε ο ΕΛΓΑ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αποζημιώσει όπως πρέπει κι όχι μόνο να τραβάει τα λεφτά του από τις επιδοτήσεις μας” σχολιάζουν οι ίδιοι οι αγρότες.

Πνίγηκε ο Πολύγυρος Χαλκιδικής

Στον Πολύγυρο στην Χαλκιδική οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια ενώ σε ορισμένες περιοχές σημείωθηκαν και διακοπές ρεύματος.

Ιωάννινα: Ισχυρό μπουρίνι έπληξε την πόλη

Σε απόγνωση βρίσκονται όσοι διατηρούν μαγαζιά επί της ΚΑ Φεβρουαρίου σε μία από τις πλέον κεντρικές οδούς της πόλης των Ιωαννίνων καθώς μετά τη σημερινή ισχυρή βροχόπτωση έγιναν στο ίδιο έργο θεατές, βλέποντας το δρόμο να μετατρέπεται σε ποτάμι και τα νερά να φτάνουν ως τα σκαλοπάτια των καταστημάτων με τους ίδιους να δίνουν μάχη για να σώσουν τις περιουσίες τους.

Όπως κατήγγειλαν στο epirus-tv-news.gr επαγγελματίες δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο αφού κάθε φορά που βρέχει παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο καθώς στους πλαϊνούς δρόμους δεν υπάρχουν επαρκή φρεάτια για να απορροφήσουν τον όγκο του νερού. Όπως είπαν έχουν πλημμυρίσει τα ισόγεια καταστήματα και στο παρελθόν και εξακολουθεί να υπάρχει ο κίνδυνος με κάθε έντονη βροχόπτωση. Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους ο Δήμος για χρόνια ολόκληρα δεν έχει επιληφθεί του ζητήματος.

Η κατάσταση στην εν λόγω οδό έχει πλέον ομαλοποιηθεί αλλά οι κάτοικοι ζουν με το φόβο πως στην επόμενη βροχόπτωση θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τις ίδιες εικόνες.

Δείτε επίσης: Καιρός: Έρχονται μπουρίνια και καταιγίδες – Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν χαλαζοπτώσεις

Loading