Κακοποίηση ανηλίκων: Έρχεται νέα νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Δικαιοσύνης για αυστηροποίηση του πλαισίου

Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, η τιμωρία για βιασμό ανηλίκου είναι ισόβια

Μετά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα σχετικά με τα περιστατικά κακοποίησης ανηλίκων, το υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζει νομοθετική παρέμβαση έτσι ώστε να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο για τους δράστες, κάτι το οποίο είχε κάνει γνωστό ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας.

propoli

Πρόκειται για μια νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία θα προβλέπει την καταχώρηση νομικών υποθέσεων σε βάρος ανηλίκων στο ποινικό μητρώο των δραστών με την άσκηση της ποινικής δίωξης.

Έτσι λοιπόν σε περίπτωση που κάποιος έχει απασχολήσει τις Αρχές για ένα τέτοιο θέμα και θέλει να εργαστεί σε δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς οι οποίοι σχετίζονται με την εκπαίδευση, τη φροντίδα αλλά και την οποιαδήποτε διαχείριση παιδιών, θα γίνεται γνωστό ότι έχει κινήσει υποψίες για τέτοια συμπεριφορά.

Ο υφυπουργός είπε ότι αυτός είναι ένας τρόπος να προστατεύονται τα παιδιά αφού έτσι θα υπάρχει η δυνατότητα να λαμβάνονται κάποια μέτρα.

Σημειώνεται ότι με βάση τον Ποινικό Κώδικα ο βιασμός ανηλίκου τιμωρείται με ισόβια, ενώ διάχυτος είναι ο προβληματισμός για τις καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων από τη Δικαιοσύνη.

Δείτε επίσης: Βιασμός 12χρονης: Έρχονται νέες συλήψεις για την υπόθεση – Ποια άτομα μπαίνουν στο στόχαστρο της αστυνομίας

Loading