Κανονικά θα λειτουργήσουν σήμερα οι λαϊκές αγορές – Υποχρεωτικά πλέον τα POS

Υποχρεωτικά από σήμερα τα POS στις λαϊκές αγορές – Επεκτείνεται η χρήση POS σε 35 δραστηριότητες

Κανονικά θα λειτουργήσουν σήμερα οι λαϊκές αγορές ενώ ξεκινάει και η εφαρμογή της χρήσης μηχανημάτων Pos, για την αποδοχή πιστωτικών και χρεωστικών καρτών

propoli

Υπενθυμίζεται ότι, όλοι, οι πωλητές που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές, στα πανηγύρια αλλά και στα Κυριακάτικά παζάρια, από σήμερα και εφεξής υποχρεούνται να αποδέχονται τόσο πληρωμές με κάρτες (χρεωστικές και πιστωτικές), όσο και υπηρεσίες άμεσης πληρωμής με μεταφορά χρηματικών ποσών μεταξύ τραπεζικών λογαριασμών, όπως η υπηρεσία I.R.I.S. online payments.

Σε ό,τι αφορά στις κυρώσεις σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης, η σχετική υπουργική απόφαση ορίζει ότι για το χρονικό διάστημα από 01.02.2024 έως και 01.03.2024 αναστέλλεται κατ’ εξαίρεσιν η επιβολή προστίμου στους νέους υπόχρεους, εφόσον αποδεδειγμένα έχουν προμηθευτεί τερματικά αποδοχής καρτών έως και 31.01.2024 και τελούν εν αναμονή για την εγκατάστασή του.

Το μεγάλο στοίχημα που έχει θέσει το υπουργείο Οικονομικών για το 2024 είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής. Στο πλαίσιο αυτό, εφαρμόζονται μία σειρά από μέτρα, μεταξύ των οποίων και αυτό για τα POS.

Στο μέτρο εντάσσονται 35 νέοι κλάδοι, μεταξύ των οποίων είναι οι εξής:

λαϊκές και υπαίθριες αγορές
περίπτερα
ψιλικατζίδικα
ταξί
ασφαλιστικοί πράκτορες
μεσίτες
θέατρα
σινεμά

Δείτε επίσης: «Ξεπαγώνουν» οι τριετίες το 2024 – Τι αλλάζει σε μισθούς, εξηγεί εργατολόγος

Loading