Καπραβέλος: «Να ξεκινήσει ξανά το πρόγραμμα εμβολιασμών» (vid)

«Το νοσοκομείο είχε επανέλθει σε μία κανονικότητα, αναγκαστήκαμε να εκκενώσουμε μία χειρουργική κλινική για να μπορούμε να νοσηλεύσουμε αυτούς τους ασθενείς» ανέφερε ο κ. Καπραβέλος

Ο διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» κ. Νίκος Καπραβέλος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και μίλησε για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και για την τέταρτη δόση του εμβολίου.

«Καθόμαστε σε αναμμένα κάρβουνα, ξεκινά άλλη μία δύσκολη εφημερία στο νοσοκομείο, βλέπουμε τα κρούσματα να έχουν εκτοξευθεί, η κατάσταση στην κοινωνία είναι ανεξέλεγκτη, ήδη 5 νοσηλεύτριες από τη μονάδα μου έχουν μολυνθεί μετά τις τουριστικές διακοπές. Έχουμε αυξήσει τη διαθεσιμότητα στο νοσοκομείο μας σε βάρος άλλων παθήσεων, γιατί πιστεύουμε ότι μετά την έκρηξη κρουσμάτων θα υπάρξουν επιπτώσεις στο σύστημα υγείας», ανέφερε αρχικά.

«Το νοσοκομείο είχε επανέλθει σε μία κανονικότητα, αναγκαστήκαμε να εκκενώσουμε μία χειρουργική κλινική για να μπορούμε να νοσηλεύσουμε αυτούς τους ασθενείς. Οι φωνές μας είναι με βάση τη λογική διότι μετά τα ακραία χαλαρωτικά μέτρα που πάρθηκαν στις αρχές του καλοκαιριού, ήταν επόμενο, η πανδημία που δεν έχει τελειώσει και ένας υπερμεταδοτικός ιός είναι αυτή που δημιουργεί την «καταστροφή»», πρόσθεσε.

Για τη μετάλλαξη Ο5 είπε:

«Η έκρηξη της μετάλλαξης Ο5, προσβάλει και το κατώτερο αναπνευστικό σύστημα, και κυρίως τις νέες ηλικίες που έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, παρόλα αυτά δεν μπορούμε να τα αγνοήσουμε, θα έπρεπε να επανεκτιμήσουμε το επιχειρησιακό σχέδιο. Όχι με περιορισμούς αυτή τη φορά, έχουμε όλα τα όπλα να πολεμήσουμε τον κορονοϊό με τις μάσκες και τα εμβόλια», επεσήμανε για την μετάλλαξη Ο5 που έχει επικρατήσει.

«Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν κάνει την 3η δόση. Έκκληση δική μας είναι να ξεκινήσει ξανά το πρόγραμμα των εμβολιασμών μαζί με τις μάσκες και οι πολίτες να γνωρίζουν ότι δεν έχουμε τελειώσει με τον κορονοϊό», υπογράμμισε μιλώντας για τον εμβολιασμό.

Δείτε επίσης: Δείτε σε ποια σημεία μπορείτε να κάνετε σήμερα Τετάρτη 6/7 δωρεάν rapid test