Καραγιαννακίδης: «Να είμαστε πιο προσεκτικοί όταν λέμε ότι ένα έγκλημα αποτελεί γυναικοκτονία»

Καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ ήταν πριν λίγες ημέρες ο Νίκος Καραγιαννακίδης ο οποίος μίλησε για τις γυναικοκτονίες που μαστίζουν την εποχή μας στην χώρα μας.

Ο κ. Καραγιαννακίδης απατώντας σε ερώτηση για το νομικό πλαίσιο στην ενδοοικογενειακή βία ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα σας πω το εξής: Η ενδοοικογενειακή βία διώκεται αυτεπάγγελτα. Δηλαδή, αν ένας γείτονας ακούσει σε γειτονικό του σπίτι μια φασαρία και διαπιστώσει ότι ο σύζυγος χτυπάει την σύζυγο ή το αντίστροφο, η αστυνομία μπορεί να δράσει αυτεπάγγελτα και να συλληφθεί ο ή η σύζυγος.

Και χωρίς μήνυση, δηλαδή μόνο με την καταγγελία. Εν συνεχεία αυτά κουκουλώνονται ενδοοικογενειακά και ανακαλεί ο ένας την καταγγελία που έκανε κατά του άλλου και δηλώνουν στο δικαστήριο ότι τα έχουν βρει και τα ήταν η κακιά στιγμή».

Στην συνέχεια μιλώντας για τον όρο γυναικοκτονία, ο κ. Καραγιαννακίδης ανέφερε: «Ο Όρος γυναικοκτονία έχει καθιερωθεί από τον ΠΟΥ ότι αποτελεί την δολοφονία γυναίκας με μοναδικό κριτήριο ότι είναι γυναίκα και έχει εμπλουτιστεί αυτός ο όρος από το γεγονός ότι ο σύντροφος που διαπράττει την γυναικοκτονία είχε δείξει μακροχρόνια κακοποιητική συμπεριφορά.

Το αν ένα έγκλημα αποτελεί γυναικοκτονία από αυτή την διάσταση και έννοια θα κριθεί δικαστικά. Και αυτός γιατί πολλές φορές όταν φτάνει στα δικαστήρια η υπόθεση αναγνωρίζονται ελαφρυντικά στον δράστη, οπότε θα έπρεπε να είμαστε πιο προσεκτικοί αν λέμε ότι ένα έγκλημα αποτελεί γυναικοκτονία.»

Δείτε αναλυτικά όσα είπε ΕΔΩ

Δείτε επίσης: Ποινική προκαταρκτική έρευνα από τον εισαγγελέα του Α.Π. για διαρροή στοιχείων από την ΕΥΠ για παρακολουθήσεις