Καταγγελία: Ασθενής χειρουργήθηκε με τοπική αναισθησία αντί ολικής λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων – «Οι πόνοι ήταν αφόρητοι» (ΒΙΝΤΕΟ)

Τραγική είναι η κατάσταση που δημιουργείται στα νοσοκομεία λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων. Στην Κρήτη έχει ξεπεράσει κάθε φαντασία το πρόβλημα με την υποστελέχωση στον τομέα της υγείας.

Ασθενείς που χρήζουν επεμβάσεων με χορήγηση αναισθησίας καλούνται να υπομείνουν αφόρητους πόνους, καθώς, αφού δεν υπάρχει επαρκής αριθμός αναισθησιολόγων, είτε περιμένουν αρκετό χρόνο χωρίς χειρουργείο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους είτε υποβάλλονται σε χειρουργεία ακόμα και με τοπική αναισθησία.

propoli

Σύμφωνα με το neakriti.gr, το τελευταίο συνέβη στο Βενιζέλειο σε περιστατικό με έναν 58χρονο που τραυματίστηκε σε τροχαίο πριν από δέκα ημέρες και έπρεπε να χειρουργηθεί στον καρπό, ο οποίος είχε σχεδόν διαμελιστεί. Του τοποθετήθηκε γύψος, ωστόσο εάν δεν υποβαλλόταν σε χειρουργική επέμβαση το χέρι του θα υπολειτουργούσε. Μετά από δέκα ημέρες αναμονής στο νοσοκομείο με πόνους στο χέρι και αφού περίμεναν μέρα με την ημέρα ο ίδιος και η σύζυγός του που τον συνοδεύει να μπει στο χειρουργείο, αποφασίστηκε να γίνει η επέμβαση αλλά του χορηγήθηκε… τοπική αναισθησία. Οι πόνοι ήταν αφόρητοι, όπως περιγράφει η σύζυγος του ασθενούς, που έλαβε την ενημέρωση ότι δεν έγινε ολική νάρκωση επειδή η αναισθησιολόγος χρειάστηκε σε άλλο περιστατικό…

Δείτε επίσης: Πως ερμηνεύεται η σύμπλευση ΝΔ-ΚΚΕ για τα Τέμπη και το γύρισμα της πλάτης στο ΠΑΣΟΚ

Loading