Καταγγελίες φοιτητών στο ΕΜΠ: «Παλεύουμε μην πάθουμε υποθερμία»

Σε μια αδιανόητη καταγγελία εν έτη 2022 προχώρησε ο σύλλογος φοιτητών της σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ.

Ο Φοιτητικός Σύλλογος στην καταγγελία επισημαίνει ότι καλούνται οι φοιτητές να παρακολουθούν μαθήματα και να δίνουν εξετάσεις κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες καθώς δεν λειτουργεί όλο τον χειμώνα η θέρμανση.

«Ειδικά το τελευταίο διάστημα, η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Τώρα με την έναρξη της εξεταστικής περιόδου αναγκαζόμαστε να δίνουμε μαθήματα για 2-3 ώρες στην αίθουσα σε αυτές τις θερμοκρασίες.

Την μισή συγκέντρωση στο γραπτό, την άλλη μισή στο να μην πάθουμε υποθερμία», σημειώνει ο Σύλλογος τονίζοντας ότι εδώ και ένα μήνα περιμένει… απάντηση από τους αρμόδιους.

Η διοίκηση της σχολής το μόνο μέτρο που έχει πάρει είναι να μεταφέρει τα μαθήματα της σχολής σε άλλες αίθουσες άλλων σχολών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο Κοσμήτορας της Σχολής, στον Σύλλογο, ενώ η βλάβη ήταν γνωστή εδώ και πάνω από ένα χρόνο, ο εργολάβος που έχει αναλάβει το έργο επισκευής θα παραλάβει τα μηχανήματα τον Ιούνη. «Η Σχολή και το ΕΜΠ, το νούμερο 1 τεχνολογικό ίδρυμα της χώρας, φαίνεται να θεωρούν αποδεκτό οι φοιτητές και οι διδάσκοντες να κάνουν μάθημα και να δίνουν εξετάσεις είτε σε παγωμένες αίθουσες τον χειμώνα, είτε σε καυτές αίθουσες το καλοκαίρι» αναφέρει ο Σύλλογος.

Δείτε επίσης: Επίδομα Θέρμανσης: Παράταση υποβολής αιτήσεων – Eπαναλειτουργεί η πλατφόρμα