«Η Τζωρτζίνα είχε μια ατυχία, να έχει μάνα την κατηγορούμενη», είπε η εισαγγελέας
Σε μια μαραθώνια – εισήγηση η οποία καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου, καταδεικνύοντας τα κενά της υπεράσπισης αλλά και των μαρτύρων που θέλησαν να καταθέσουν υπέρ της κατηγορούμενης, προχώρησε χθες η εισαγγελέας Ευαγγελία Σπυριδωνίδου, η οποία για περισσότερες από 11 ώρες ανέλυε το βαρύ «κατηγορώ» της.
«Το χέρι που έδωσε την κεταμίνη στη Τζωρτζίνα δεν είναι άλλο από αυτό της κυρίας κατηγορουμένης», «η μικρή Τζωρτζίνα μια ατυχία είχε στη μικρή ζωή της. Να έχει μάνα μητέρα, τροφό, φροντιστή την κατηγορούμενη» είπε, μεταξύ άλλων, η εισαγγελέας, η οποία έδειξε ως κίνητρο της Ρούλας Πισπιρίγκου τη σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη.
Όπως είπε χαρακτηριστικά σε μια άλλη αποστροφή της πρότασης που ανέπτυξε από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ της Πέμπτης για τη Ρούλα Πισπιρίγκου «έβαλε το παιδί της στη μέση για να λύσει τις διαφορές της με τον κ. Δασκαλάκη. Το παιδί έγινε εργαλείο στα χέρια της για να χειριστεί τον κ. Δασκαλάκη κάθε φορά που την εγκατέλειπε».
Η κεταμίνη
Ως προς τον ισχυρισμό ότι μπορεί οι θεράποντες ιατροί να χορήγησαν κατά λάθος τη θανατηφόρα κεταμίνη, καθώς φιαλίδιο της υπάρχει σε βαλιτσάκι του νοσοκομείου που χρησιμοποιείται σε επείγουσες καταστάσεις, η εισαγγελέας είπε: «Αν είχε γίνει λάθος θα το έβλεπε η νοσηλεύτρια βάρδιας, ενώ και η νοσηλεύτρια που αντικατέστησε τα φάρμακα αργότερα, θα έβρισκε την σπασμένη αμπούλα. Κανένα στοιχείο δεν υπάρχει ότι χρησιμοποιήθηκε κεταμίνη εκείνη την ημέρα».
Για την εισαγγελική λειτουργό, η Ρούλα Πισπιρίγκου αδιαφορούσε για οτιδήποτε άλλο εκτός από το Μάνο Δασκαλάκη, ακόμα και όταν έπρεπε να είναι κοντά στο παιδί της. «Σε πρώτη μοίρα ήταν ο εαυτός της, όχι το παιδί της. “Εμένα ποιος με σκέφτεται” έλεγε στα μηνύματα, όχι το παιδί της που είχε εγκεφαλοπάθεια» σχολίασε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας.
Ακόμα μια φορά κατακεραύνωσε την κατηγορούμενη η οποία ενώ το παιδί της ήταν στο μαγνητικό τομογράφο με αναισθησία, εκείνη ασχολιόταν «με τα ρούχα και τα κλειδιά του κ. Δασκαλάκη». Πρόκειται για προγραμματισμένη εξέταση η οποία έβγαλε εκτός προγράμματος το παιδί. Ωστόσο, όταν επέστρεψαν σπίτι αντί να λάβει φαρμακευτική αγωγή και τροφή, η Τζωρτζίνα εστάλη στο κέντρο αποκατάστασης.
Και μάλιστα, όλη εκείνη την ώρα, όπως εξήγησε, «η κατηγορούμενη δεν έχει ενδιαφερθεί για το παιδί. Δεν πήρε ένα τηλέφωνο. Και με τι ασχολήθηκε εκείνη την ημέρα; Φαίνεται από τα μηνύματα: «να πάρεις ρούχα, κιθάρες, μικρόφωνα και να φύγεις. Πέθανες για μένα. Θα στα πληρώσει όλα ο θεός».
Για την εισαγγελική λειτουργό, από το πρωί όλα κινούνταν γύρω από «τα πράγματα του κ. Δασκαλάκη» και το χωρισμό τους. Διάβασε δε σειρά μηνυμάτων «για το τικ τοκ και το Facebook και αν θα μπλοκαριστούν. Τη ρωτάει για το παιδί της κι αυτή ασχολείται για τη σχέση τους. Αυτά είναι τα ενδιαφέροντα της κυρίας κατηγορούμενης ενώ είναι το παιδί στη μαγνητική….»
Η εισαγγελική λειτουργός επιχείρησε να καταδείξει με κάθε τρόπο πως επρόκειτο για ένα παιδί υγιές, με «οχυρωμένη καρδιά». Μάλιστα, σχολιάστηκε το γεγονός ότι η Τζωρτζίνα μόνο στη ΜΕΘ δεν έκανε επεισόδια. «Είχε πάντα καλύτερη εικόνα στη ΜΕΘ όποτε έλειπε η μητέρα της», ενώ όπως αναφέρθηκε δεν υπήρχε μοτίβο στα επεισόδια.
Όπως εξήγησε, από ένα σημείο και μετά οι γιατροί «οδηγήθηκαν στη σκέψη ότι η μητέρα εμπλέκεται στην κατάσταση της μικρής, καθώς όταν απουσίαζε η μητέρα το παιδί δεν εμφάνιζε επεισόδια», αλλά δεν ήταν δυνατόν να αποδειχθεί κάτι τέτοιο.
“Αν αναλογιστεί κανείς ποια είναι η αιτία για το θάνατο είναι να τρελαθεί. Η μικρή Τζ είχε μια ατυχία στη ζωή της, να έχει μάνα, μητέρα, τροφό, φροντιστή την κατηγορούμενη» είπε η εισαγγελέας με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να σηκώνεται και να ζητά να φύγει βρίζοντας χαμηλόφωνα #πατρα
— Petros Kousoulos (@KousoulosPetros) January 25, 2024
Δείτε επίσης: Δίκη Πισπιρίγκου: «Δεν υπάρχει στοιχείο ότι οι γιατροί χορήγησαν την κεταμίνη» λέει η Εισαγγελέας