<span id=seo_<a href=https://politic.
gr?p=1980958>meta>Η προσφυγή κατά της Meta από την Κένυα εστιάζει στην προώθηση εμπρηστικών αναρτήσεων που συνέβαλαν σε εθνοτικές συγκρούσεις. Δεκτή από το Ανώτατο Δικαστήριο της Κένυας έγινε προσφυγή κατά της Meta Platforms, σύμφωνα με την οποία η μητρική εταιρεία του Facebook και του Instagram φέρεται να προώθησε εμπρηστικές αναρτήσεις που οδήγησαν σε εθνοτικές συγκρούσεις στη γειτονική Αιθιοπία. Η συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία αφορά τον εμφύλιο πόλεμο στην περιοχή Τίγκρεϊ της Αιθιοπίας την περίοδο 2020-22, μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις για τον τρόπο που η Meta ελέγχει το περιεχόμενο της σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Οι ενάγοντες ζητούν από τη Meta να ιδρύσει ταμείο για την υποστήριξη των θυμάτων μίσους και βίας, με το Ανώτατο Δικαστήριο να απορρίπτει την επιχειρηματολογία της εταιρείας σχετικά με τη δικαιοδοσία των Κενυάτικων δικαστηρίων, αναγνωρίζοντας ότι οι εγχώριες υποθέσεις πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα στα δικαστήρια.
Οι ενάγοντες υποστηρίζουν ότι οι αλγόριθμοι του Facebook διευκόλυναν τη διάδοση αναρτήσεων που προωθούσαν τη βία. Ο Άμπρχαμ Μέαρεγκ, ένας από τους δύο ερευνητές, ισχυρίζεται ότι η δολοφονία του πατέρα του το 2021 συνδέεται με απειλητικές αναρτήσεις στο Facebook, ενώ ο Φισέχα Τέκλε της Διεθνούς Αμνηστίας καταγγέλλει ότι δέχτηκε απειλητικά μηνύματα λόγω του έργου του στην Αιθιοπία.
Η προσφυγή έρχεται να προστεθεί σε άλλη αγωγή από επόπτες περιεχομένου στην Κένυα, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι εργάζονταν σε κακές συνθήκες και απολύθηκαν όταν επιχείρησαν να ιδρύσουν ένωση εργαζομένων.
Η Meta, που απασχολεί χιλιάδες επόπτες περιεχομένου, φαίνεται να επιθυμεί να απαλλαγεί από αυτή την υποχρέωση, καθώς μόλις τον Ιανουάριο ανακοίνωσε την κατάργηση του προγράμματος fact-checking στις ΗΠΑ και ότι θα σταματήσει τον προληπτικό έλεγχο αναρτήσεων για μίσος και παραβάσεις, εξετάζοντας μόνο τις καταγγελίες που υποβάλλουν οι χρήστες.
Πηγή περιεχομένου: in.gr