Καβάλα: Σημαντική αύξηση στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο επιβατικό λιμάνι

Τη λήξη μιας ιδιαίτερα πετυχημένης σεζόν για τον τουρισμό κρουαζιέρας στο επιβατικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος» της Καβάλας, γιόρτασαν οι εμπλεκόμενοι φορείς της πόλης .

Συνολικά 35 κρουαζιερόπλοια κατέπλευσαν φέτος στο λιμάνι της Καβάλας, το χρονικό διάστημα από τον Μάρτιο έως τον Νοέμβριο, μεταφέροντας περισσότερους από 55.000 επιβάτες από διαφορετικές χώρες. Κατά μέσο όρο, το «Απόστολος Παύλος» δεχόταν μια με δυο αφίξεις κρουαζιερόπλοιων την εβδομάδα, με αποκορύφωμα την εβδομάδα στα μέσα Οκτωβρίου, όταν δέχθηκε για πρώτη φορά ταυτόχρονα τρεις αφίξεις.

propoli

Το σημαντικότερο για τη φετινή σεζόν ήταν πως υπήρχε επιμήκυνσή της κατά δύο με τρεις τουλάχιστον μήνες, γεγονός που στέλνει ενθαρρυντικά μηνύματα για τη συνεχή ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας στην ανατολική Μακεδονία.

Μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση υπογραμμίζοντας ότι το 2022 ο τουρισμός κρουαζιέρας πέρασε από τη φάση της σταθεροποίησης στη φάση της ανάπτυξης, σε μια προσπάθεια να φτάσει το 2023 στα επίπεδα του 2019, οπότε και αναμένεται να ξεπεράσει τους 30 εκατομμύρια επισκέπτες παγκοσμίως.

«Η Ελλάδα», τόνισε η κ. Ζαχαράκη, «πρωταγωνίστησε στον τουρισμό κρουαζιέρας με την εφαρμογή πρωτοκόλλων, με τον εμβολιασμό πληρωμάτων, ζητώντας συγχρόνως από τις εταιρείες να στηρίξουν τη χώρα μας, κάτι που έγινε πράξη.

Ο προορισμός της Καβάλας με όραμα, στρατηγική, σχεδιασμό και συνεργασίες κατάφερε να μπει ξανά δυναμικά στον παγκόσμιο χάρτη της κρουαζιέρας, αυξάνοντας σημαντικά τα ποσοστά αφίξεων. Η συνεργασία των τοπικών φορέων έφερε εντυπωσιακά αποτελέσματα και αποτελούν παράδειγμα».

Δείτε επίσης: Ρούλα Πισπιρίγκου: Νέα προθεσμία για να απολογηθεί για τους φόνους της Μαλένας και της Ίριδας

Loading