Κεφαλονιά: Σεισμός 3,7 Ρίχτερ 

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, από τις 18:50 μέχρι τις 19:30 της Δευτέρας 4/3 είχαν σημειωθεί στην Κεφαλονιά 3 σεισμοί πάνω από 3 Ρίχτερ.

Πρώτος ήταν ο σεισμός 3,2 Ρίχτερ, μετά σεισμός 3,7 Ρίχτερ και μετά σεισμός 3,5 Ρίχτερ. Ανάμεσα σε αυτούς αλλά και πριν και μετά από αυτούς έχουν σημειωθεί δεκάδες μικροί σεισμοί, οι οποίοι δεν έχουν σταματήσει από την Κυριακή (03.03.2024).

propoli

Κεφαλονιά: Μπαράζ σεισμικών δονήσεων στο νησί – Τι ανησυχεί τον Τσελέντη

Δύο ασθενείς σεισμοί με μέγεθος 3,5 και 3,3 Ρίχτερ σημειώθηκαν και τα ξημερώματα της Δευτέρας (4/3) κοντά στις βόρειες ακτές της Κεφαλονιάς.

Οι σεισμοί μπορεί να είναι μικρής έντασης, με ισχυρότερους έναν 3,5 Ρίχτερ και έναν 3,4 Ρίχτερ, ωστόσο, όπως φαίνεται και στον χάρτη του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου είναι πάρα πολλοί και όλοι έχουν επίκεντρο περίπου στην ίδια περιοχή στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Σεισμοί στην Κεφαλονιά: Η ανάρτηση του Άκη Τσελέντη

Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν τη σεισμική δραστηριότητα, ωστόσο, όπως σημειώνει ο κ. Τσελέντης το φαινόμενο θα συνεχιστεί για αρκετές ημέρες λόγω του μικρού εστιακού βάθους.

«Το τελευταία 24ωρο παρατηρούμε μια πολύ έντονη μικροσεισμική δράση Βόρεια της Άσσου με κατεύθυνση ΒΔ-ΝΑ (πράσινο στο χάρτη). Δεν έχει σχέση με το μεγάλο ρήγμα που περνά παράλληλα προς την Παλική (που μας έδωσε το μεγάλο σεισμό του Λιξουρίου). Το ρήγμα αυτό συνεχίζει ΒΑ περνώντας από της Δυτικές ακτές της Λευκάδας (κόκκινο στο χάρτη). Το φαινόμενο θα συνεχιστεί αρκετές ημέρες, λόγω του μικρού εστιακού βάθους οι σεισμοί αυτοί θα γίνονται αρκετά αισθητοί. Το παρακολουθούμε μήπως υπάρξει μετατώπιση της μικροσεισμικής δράσης προς τη μεγάλη ρηξιγενή ζώνει που προανέφερα.»

Δείτε επίσης: Νίκαια: Αυτοκίνητο παρέσυρε ηλικιωμένη απέναντι από κινηματογράφο

Loading