Κεραμέως για Σαϊντού: Ενισχύθηκε ο φάκελός του ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης

Στην υπόθεση του 17χρονου αριστούχου μαθητή Σαϊντού Καμαρά αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μέσω ανάρτησής της στα social media

Ο Σαϊντού Καμαρά κινδυνεύει να απελαθεί γιατί σε λίγους μήνες κλείνει τα 18 του χρόνια και το αίτημα ασύλου που είχε υποβάλει  απορρίφθηκε. Χθες ο αριστούχος μαθητής παρέλασε με τους συμμαθητές του στον Άγιο Δημήτριο για την επέτειο των 201 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

propoli

Η Νίκη Κεραμέως δήλωσε πως το υπουργείο Παιδείας, σε συνεργασία με τον διευθυντή και τους καθηγητές του ασυνόδευτου πρόσφυγα από τη Γουινέα, έχει φροντίσει για την ενίσχυση του φακέλου του που κατατέθηκε στην αρμόδια Αρχή που θα αποφασίσει την ανανέωση της άδειας παραμονής του Σαϊντού Καμαρά.

«Σχετικά με την υπόθεση του Σαϊντού Καμαρά, ο Διευθυντής, οι Καθηγητές, οι συμμαθητές του & το Υπ. Παιδείας μεριμνήσαμε για την ενίσχυση του φακέλου του με υλικό σχετικά με τη συμμετοχή και απόδοσή του στο σχολικό περιβάλλον. Θα αναμένουμε την απόφαση της Αρχής Προσφυγών», αναφέρει η υπουργός Παιδείας, στην ανάρτησή της στο Twitter.

Ο μαθητής της τρίτης Λυκείου από τη Γουϊνέα ήρθε στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2019, σε ηλικία 16 ετών και παρά τις δυσκολίες, χωρίς οικογενειακό πλαίσιο, κατάφερε να ενταχθεί στην ελληνική κοινωνία, έμαθε τη γλώσσα και παρακολούθησε σεμινάρια για την ένταξή του.

Όμως, τον Δεκέμβριο έλαβε απορριπτική απόφαση στην αίτηση ασύλου που είχε υποβάλλει, κάτι που του προκαλεί τρόμο και απειλεί να διαλύσει όσα έχει καταφέρει.

Δείτε επίσης: Σαϊντού: Στο πλευρό του αριστούχου πρόσφυγα που απειλείται με απέλαση οι συμμαθητές του και η τοπική κοινωνία

Loading