Καταγγελία στην Κέρκυρα: Εργοδότης ξυλοκόπησε εργαζόμενους επειδή ζήτησαν ρεπό

Κέρκυρα: Ο Πρόεδρος των Εργαζομένων στον Επισιτισμό, Γιώργος Χότζογλου, καταγγέλλει ότι ζευγάρι ξενοδοχοϋπαλλήλων έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον εργοδότη του επειδή ζήτησε ρεπό.

«Ζευγάρι ξενοδοχοϋπαλλήλων στην Κέρκυρα μας ενημέρωσε ότι χτυπήθηκαν από τον ιδιοκτήτη όταν τόλμησαν να του ζητήσουν ρεπό. Έγιναν μηνύσεις στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, και υποβλήθηκε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας».

propoli

«Είναι ενδεικτικό των ακραίων καταστάσεων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στους χώρους εργασίας τους», τόνισε.

«Μιλάνε για βαριά βιομηχανία, αλλά δεν αξίζουμε τέτοια αντιμετώπιση. Έλαβα μήνυμα από έναν συνάδελφο μάγειρα στη Σαντορίνη. Προσελήφθη τη Μεγάλη Δευτέρα και μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει ρεπό» προσέθεσε, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή του 9,84.

Μάλιστα, περιγράφει την άθλια κατάσταση που επικρατεί στην Επιθεώρηση Εργασίας κάνοντας λόγο για μια ανεξάρτητη αρχή φάντασμα, φέρονοντας για παράδειγμα το γεγονός πως στα Χανιά υπάρχει μία επιθεωρήτρια για μια περιοχή με εκατοντάδες επιχειρήσεις και καταστήματα, στο Ρέθυμνο υπάρχει μία επιθεωρήτρια που συνταξιοδοτείται, στη Ρόδο βγαίνουν στη σύνταξη τέσσερις επιθεωρητές, ενώ στην Πάρο και τη Μύκονο δεν υπάρχει καν επιθεώρηση εργασίας.

Δείτε επίσης: Φάμελλος: Ιδού η Ρόδος, κ. Μητσοτάκη – Ελάτε να δείτε ξαπλώστρες και τραπέζια μέσα στη θάλασσα

Loading