Φωτό αρχείου

Κέρκυρα: : Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων στο Τεμπλόνι

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στον χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων στο Τεμπλόνι της Κέρκυρας, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων, Μερόπη Υδραίου..

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 25 πυροσβέστες με εννέα αυτοκίνητα, υδροφόρες του δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και της Πολιτικής Προστασίας, δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα τύπου πετζετέλ και ένα ελικόπτερο που ήρθε από το ‘Ακτιο με εντολή του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Χαρδαλιά, μετά από ενημέρωση που είχε από τη δήμαρχο Μερόπη Υδραίου.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ η κ. Υδραίου, «αυτή τη στιγμή γίνεται χωματοκάλυψη στις εστίες της φωτιάς από τις ερπηστριοφόρες, ώστε να μην υπάρχει αναζωπύρωση». 

Μάλιστα, η δήμαρχος πρότεινε σε κατοίκους της περιοχής ως προαιρετικό μέτρο, όσοι επιθυμούσαν, να μεταφερθούν σε παρακείμενα ξενοδοχεία και να διανυκτερεύσουν με έξοδα του δήμου, ενώ πολλοί ήταν και οι ξενοδόχοι που προσφερθήκαν να φιλοξενήσουν όσες οικογένειες από το Τεμπλόνι το επιθυμούσαν, χωρίς όμως τελικά να χρειαστεί. 

Την ίδια ώρα, σε επαγρύπνηση θα βρίσκεται καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Πολιτική Προστασία του δήμου, καθώς σημειώνονται δυνατοί άνεμοι στην περιοχή.

Δείτε ακόμη:

Κέρκυρα: Πυρκαγιά σε χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων στο Τεμπλόνι