Κιλκίς: Εννιάχρονο Αφγανάκι θετικό στον κορονοϊό

Ύστερα από πολλές μέρες αφάνειας καταγράφηκε στο Κιλκίς θετικό κρούσμα στον κορονοϊό. Πρόκειται για ένα εννιάχρονο Αφγανάκι που διαμένει με την οικογένειά του σε διαμέρισμα στο Κιλκίς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του eidisis.gr, το παιδάκι παρουσίασε συμπτώματα της νόσου και εισήχθη στο Νοσοκομείο Κιλκίς, όπου και λήφθηκε δείγμα, το οποίο χθες το βράδυ (14 Σεπτεμβρίου) αποδείχθηκε θετικό στον κορονοϊό.

propoli

Το γεγονός συνέβη στις 12 Σεπτεμβρίου, με τον πατέρα του παιδιού να μεταφέρει στο νοσοκομείο το μικτό παιδί με συμπτώματα. Όλα έγιναν σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το πρωτόκολλο και ενημερώθηκε και ο ΕΟΔΥ.

Εκτοτε το παιδί τέθηκε σε καραντίνα μαζί με όλη την οικογένειά του, στο σπίτι τους στο Κιλκίς, καθώς δεν χρειάστηκε περαιτέρω νοσηλεία καθώς τα συμπτώματα της νόσου αποδείχτηκαν ήπια. Χθες το πρωί το παιδί δεν πήγε στον αγιασμό του σχολείου, αποφεύγοντας κάθε επαφή με τους φίλους και συμμαθητές του.

Το περιστατικό ίσως αποτελέσει την αφορμή να συστηματοποιηθεί από κάποιο φορέα, ενδεχομένως υπηρεσίες του Δήμου ή της ΠΕ Κιλκίς, ένα πρωτόκολλο αντιμετώπισης παρόμοιων περιστατικών και ειδικότερα στον τομέα της καραντίνας άπορων ή και προσφυγικών οικογενειών που διαβιούν σε δύσκολες συνθήκες.

Θα είναι μια πρόνοια υπέρ και των προσφύγων και των πολιτών μας, καθώς η πανδημία είναι και θα παραμείνει εδώ για κάμποσους ακόμα μήνες.

Πηγή: eidisis.gr

Loading