Κινητοποίηση από τους γιατρούς του Παίδων «Αγία Σοφία»

Για ποιο λόγο διαμαρτύρονται οι γιατροί.

Κινητοποίηση αναμένεται να πραγματοποιήσουν σήμερα οι γιατροί του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη μετατροπή της μοναδικής Παιδο – Ογκολογικής μονάδας της χώρας σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ).

Η κινητοποίηση θα γίνει στις 13:00 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Επίσης, την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, προγραμματίζουν στάση εργασίας και πορεία προς τη Βουλή.

Το σχετικό νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής και εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση και ψήφιση την ερχόμενη εβδομάδα.

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις

Αντιδράσεις υπάρχουν και από το σύλλογο των γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες «Φλόγα» αλλά και από σωματεία γιατρών και εργαζομένων του ΕΣΥ.

Όπως υποστηρίζουν, η Ογκολογική Μονάδα παρέχει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υπηρεσιών, είναι η μοναδική στη χώρα μας και αποτελεί πρότυπο για όλη την Ευρώπη.

Με το νέο νόμο βέβαια αναμένεται να αποσπαστεί από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Οι εργαζόμενοι μάλιστα μιλούν για ιδιωτικοποίηση η οποία θα κάνει κακό στις ιατρικές υπηρεσίες προς τα παιδιά με καρκίνο όπως λένε.

«Λίγες μέρες μάλιστα μετά την τραγωδία των Τεμπών, η κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι λίγο πιο προσεκτική σε θέματα ιδιωτικοποίησεων στα δημόσια κοινά αγαθά, πόσο μάλλον σε θέματα υγείας», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Δείτε επίσης: Δείτε σε ποια σημεία μπορείτε να κάνετε σήμερα Παρασκευή 10/3 δωρεάν rapid test

Loading