Κιβωτός του Κόσμου: «Ο πατέρας Αντώνιος ζήτησε να κάνουν έκτρωση σε έγκυο» (vid)

Τι κατήγγειλε 20χρονος που ζούσε στη δομή για τέσσερα χρόνια.

Άλλη μια σοκαριστική καταγγελία είδε το φως της δημοσιότητας για την Κιβωτό του Κόσμου. Ο Κωνσταντίνος ο οποίος σήμερα είναι 20 ετών και φιλοξενούνταν στη δομή του Κολωνού από τα 11 μέχρι τα 15 του χρόνια, μίλησε στο MEGA και είπε ότι ο πατήρ Αντώνιος ζήτησε από μια κοπέλα να κάνει έκτρωση.

«Εγώ ήμουν στην Κιβωτό του Κόσμου στον Κολωνό όταν ήμουν 11 ετών, μέχρι τα 15. Μετά, αρχές Σεπτεμβρίου, με πήγαν στο παράρτημα της Χίου. Έχω δει να χτυπάνε παιδιά, έχω δει δύο – τρεις παιδαγωγούς. Δεν ήταν παιδαγωγοί, ήξεραν τον πατέρα Αντώνιο από μικρά παιδιά και μετά τους πρότεινε να δουλέψουν ως παιδαγωγοί. Ήταν φίλοι του, είχαν γνωριστεί από παλιά που παίζανε μπάσκετ».

«Με πήγαν με το ζόρι, όχι με τη θέλησή μου. Μας κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο για μία εβδομάδα, μετά μας δίνανε νερό και ψωμί. Όταν ήμουν στη Χίο και είχα τελειώσει την Β’ Λυκείου μου είπαν “δεν θα την τελειώσεις και θα κάνεις δουλειές στο ΕΠΟΣ. Δεν είσαι καλός μαθητής, τι το θες το σχολείο; Έλα να δουλέψεις πάνω σαν εργαζόμενος”».

«Ο πατήρ Αντώνιος είπε να της κάνουν έκτρωση»

Οι τρόφιμοι πληρώνονταν με 10 λεπτά την ώρα για την εργασία τους στη δομή. Ο Κωνσταντίνος αναφέρθηκε και στον πολύ σκληρό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε μια έγκυος που την είχαν στην απομόνωση για ένα διάστημα 4 – 5 μηνών, με τον ίδιο μάλιστα να καταγγέλλει ότι ο πατήρ Αντώνιος ζήτησε να της κάνουν έκτρωση.

«Ήταν σε δωμάτιο και της απαγόρευσαν να έχει επικοινωνία με κανένα άτομο. Μόλις κατάλαβαν ότι ήταν φουσκωμένη η κοιλιά της την πήγαν στο νοσοκομείο να δουν τι έχει και ήταν έγκυος και μετά ο πάτερ Αντώνιος είπε να της κάνουν έκτρωση».

Αφού είδε το τι γινόταν μέσα στη δομή και ενώ του έλειπαν οι γονείς του, ο νεαρός αποφάσισε να αποχωρήσει.

«Έχει ξεχειλίσει η οργή μου»

Την ίδια στιγμή, η μητέρα του μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και κατήγγειλε πως όσο εκείνη βρισκόταν στο νοσοκομείο είχε ζητήσει να έρθει ο γιος της, όμως δεν τον άφησαν.

«Ο πατέρας Αντώνιος με απέφευγε. Τον είχα ζητήσει πολλές φορές, μου έλεγαν ότι είναι απασχολημένος. Μου έλεγαν οι παιδαγωγοί όλο ψέματα, ότι το παιδί περνάει καλά εδώ. Με κορόιδευαν μπροστά στα μάτια μου. Έχει ξεχειλίσει η οργή μου. Το παιδί με πήρε τηλέφωνο και μου είπε “μαμά, πάρε με, δεν αντέχω πλέον”».

Δείτε επίσης: Κιβωτός του Κόσμου – Πατέρας Αντώνιος: «Κάποια παιδιά δεν μας συγχωρούν ότι πήραμε τη θέση των γονιών τους»