Κιβωτός του κόσμου: Σκυθρωπός και εμφανώς αλλαγμένος ο π. Αντώνιος

Με εμφανή αλλαγή στην εξωτερική του εμφάνιση, με μακρυά μαλλιά, μακριά γένια και καλυμμαύχι στο κεφάλι, εμφανίστηκε το πρωί στα δικαστήρια ο π. Αντώνιος.

Ο πατέρας Αντώνιος, σκυθρωπός και με μακριά μαλλιά συνοδευόμενος από την πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, και τους δικηγόρους του, προσέρχεται στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, χωρίς να κάνει οποιαδήποτε δήλωση σχετικά με τις καταγγελίες για σωματικές και λεκτικές κακοποιήσεις στην Κιβωτό του Κόσμου.

propoli

Ο ιδρυτής της Κιβωτού και επτά πρώην εργαζόμενοι σε δομές της οργάνωσης ανά την Ελλάδα δικάζονται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για τις καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές που φέρεται να έχουν τελεστεί στις δομές της Αθήνας, του Βόλου, της Χίου και της Καλαμάτας.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση μετά από καταγγελίες φιλοξενούμενων στην Κιβωτό του Κόσμου αφορά στα αδικήματα- σε βαθμό πλημμελήματος- της βαριάς σωματικής βλάβης, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της απειλής και της ηθικής αυτουργίας στα παραπάνω αδικήματα, κατηγορία η οποία έχει αποδοθεί στον πατέρα Αντώνιο.

Ο πατέρας Αντώνιος στο παρελθόν και πριν δουν το «φως» της δημοσιότητας οι καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου, συχνά-πυκνά μιλούσε δημόσια για το όραμα τους.

Η δίκη δεν άρχισε επειδή επικαλέστηκε λόγους υγείας ένας εκ των τριών συνηγόρων του πατέρα Αντωνίου. Το δικαστήριο αποφάσισε η διαδικασία να ξεκινήσει στις 4 Απριλίου ενώ εκκρεμούν και οι ανακρίσεις για τις καταγγελίες σε βάρος του ιδρυτή της Κιβωτού για σεξουαλικές κακοποιήσεις αλλά και για τα οικονομικά της οργάνωσης.

Δείτε επίσης: Νέα Αριστερά για Τέμπη: Καλοδεχούμενη η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική, αλλα με έναν όρο

Loading