«Κιβωτός του Κόσμου» – Σοκαριστική καταγγελία: «Ο πατήρ Αντώνιος προσπάθησε να με χρηματίσει για να μην μιλήσω»

Δεν έχουν τέλος οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για την «Κιβωτό του Κόσμου» και τον πατέρα Αντώνιο

Σύμφωνα με έναν 17χρονο φίλο του 19χρονου που έκανε την πρώτη καταγγελία ο πατήρ Αντώνιος προσπάθησε να τον δωροδοκήσει όταν κατάλαβε ότι είχε δει όσα είχαν συμβεί.

Όπως είπε στο OPEN, ο 17χρονος: «Μετά από όλα όσα είδα να γίνονται μέσα στο δωμάτιο, την επόμενη κιόλας ημέρα, ο πατέρας Αντώνιος με πλησίασε για να με χρηματίσει για να μη μιλήσω και να μην πω πουθενά όσα είχα δει.

Συγκεκριμένα μου είχε πει ότι θα μου δώσει χιλιάδες ευρώ για να ξεχάσω όσα είδα. Αυτό που είδα πρέπει να γινόταν συστηματικά. Μάλιστα το ίδιο βράδυ που τους είδα μέσα στο δωμάτιο, ο φίλος μου ήρθε και μου είπε τα πάντα, αλλά ακόμα φοβόταν να μιλήσει. Χαίρομαι τελικά που μας άκουσε και τελικά βρήκε την δύναμη να τον καταγγείλει» δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Αντικείμενο της σύσκεψης θα είναι η λειτουργία της ΜΚΟ και κυρίως οι επόμενες κινήσεις για τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί για όσο διάστημα διαρκέσει η έρευνα.

Κυβερνητικοί παράγοντες τονίζουν πως η Δικαιοσύνη είναι πλέον αρμόδια για την διερεύνηση της υπόθεσης και πως σκοπός της κυβέρνησης είναι να συνεχίσει να στηρίζει τη δομή ώστε να διασφαλιστούν τα παιδιά που ζουν σε αυτή.

Θεοδωρικάκος: «Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου»

Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος μίλησε για την υπόθεση με την Κιβωτό του Κόσμου.

«Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου, όποιος και αν είναι, δεν υπάρχουν πολίτες ανώτερης και κατώτερης βαθμίδας»τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο υπουργός δήλωσε ότι, όπως έγινε και στην περίπτωση του βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό, καθώς και με τον συγγραφέα παιδικών βιβλίων που συνελήφθη και βρίσκεται στη φυλακή για χρήση παιδοφιλικού-πορνογραφικού υλικού, ή με τον Αλβανό βιαστή στην Γλυφάδα, το ίδιο συμβαίνει και τώρα.

Η έρευνα και γι’ αυτή την υπόθεση οφείλουμε να φτάσει μέχρι το τέλος. Υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις εισαγγελικές Αρχές, υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους αστυνομικούς μας που συνδράμουν το έργο των δικαστικών Αρχών.

Η αλήθεια θα λάμψει και αν υπάρχουν εγκληματικές πράξεις, όποιοι και αν είναι οι φερόμενοι δράστες, θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη»επεσήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε«Όσο και αν οι αποκαλύψεις μας προκαλούν σοκ, είναι προτιμότερη η αλήθεια».

Σημείωσε επίσης, ότι το θέμα αντιμετωπίζεται με πολύ μεγάλη ευαισθησία γιατί αφορά παιδιά, τα οποία έχουν βρεθεί από τα παιδικά και εφηβικά χρόνια σε Γολγοθά και οφείλουμε όλοι να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε.

«Οφείλουν να στηρίξουν οι Περιφέρειες, οι οποίες έχουν την ευθύνη παρακολούθησης τέτοιου είδους ιδρυμάτων, καθώς και όλος ο κυβερνητικός μηχανισμός σχετικά τη στήριξη αυτών των παιδιών… Να γίνεται κάθαρση και να προχωράμε μπροστά με έναν πιο αξιόπιστο και σταθερό τρόπο.

Πιστεύω ότι αυτό οφείλουμε να αφήσουμε για τις επόμενες γενιές ως παρακαταθήκη και γι’ αυτό, όσο και αν σοκαριζόμαστε, όσο κι αν γκρεμίζονται πράγματα μέσα μας, είναι προτιμότερη η αλήθεια αν θέλουμε τα επόμενα βήματα μπροστά να είναι στέρεα»υπογράμμισε καταλήγοντας ο υπουργός.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η Αρχιεπισκοπή ουδεμία σχέση έχει με την «Κιβωτό του Κόσμου» – Aπαγόρευση ιεροπραξιών στον π. Αντώνιο

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος πήρε θέση για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» δηλώνοντας πως η Αρχιεπισκοπή δεν έχει καμία σχέση με την συγκεκριμένη Μ.Κ.Ο ενώ παράλληλα αποαγόρευσε τις ιεροπραξίες στον π. Αντώνιο μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση

Συγκεκριμένα η δήλωση αναφέρει:

«Διέταξα χθες το απόγευμα τη διενέργεια κανονικών ανακρίσεων, κατόπιν επώνυμων καταγγελιών ενώπιον των αρμόδιων αρχών, σε βάρος του κληρικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Αντωνίου Παπανικολάου, στον οποίο και επέβαλα, με απόφασή μου, την απαγόρευση ιεροπραξιών μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ουδεμία σχέση είχε ή έχει με την Μ.Κ.Ο. «Κιβωτό του Κόσμου», η οποία και δεν υπάγεται σε αυτήν. Μόνος αρμόδιος για την διοίκηση, την διαχείριση και την όλη λειτουργία της είναι ο ως άνω κληρικός, ο οποίος ουδέποτε άλλωστε δέχθηκε να θέσει τις δομές της Μ.Κ.Ο. υπό την εποπτεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ή να συνεργαστεί με τα επιτελικά στελέχη αυτής στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης με οιονδήποτε τρόπο.

Τόσο εμείς στην Εκκλησία, όσο και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία είμαστε σοκαρισμένοι στον υπέρτατο βαθμό. Σε κάθε περίπτωση όμως, η Εκκλησία ούτε πρόκειται να ανεχθεί, πολλώ δε μάλλον να συγκαλύψει, επαίσχυντες και ειδεχθείς συμπεριφορές και πράξεις, που λερώνουν το ιερό ράσο. Το ιερό ράσο, το ποτισμένο με αίμα Αγίων και Ηρώων, δεν είναι δυνατόν να το φέρουν και να το φορούν όσοι το χρησιμοποιούν ανερυθρίαστα και πρόστυχα, χωρίς φόβο Θεού και ανθρώπων, για να καλύπτουν τις ανομίες τους και για να διαπράττουν εγκλήματα που στιγματίζουν ανεξίτηλα και για πάντα τις ζωές και τις ψυχές αθώων παιδιών.

Οι λέξεις αγάπη, στοργή και φροντίδα ούτε νοητικά πυροτεχνήματα μπορούν να είναι, ούτε επικοινωνιακά εργαλεία για την χειραγώγηση ανθρώπων, και δη ανηλίκων, και για την ικανοποίηση των πάσης φύσεως διαστροφών, που γεννούν νοσηροί και σάπιοι εγκέφαλοι. Στο όνομα της προστασίας των παιδιών, δεν μπορεί να λαμβάνει χώρα η σταύρωσή τους και μάλιστα από «κληρικούς» που τα εκμεταλλεύονται και τα κακοποιούν παντοιοτρόπως έχοντας, κατά τα λοιπά, πείσει και το πανελλήνιο για τις «αγνές» τους προθέσεις. Κάτι τέτοιο δεν το χωρά ειλικρινά ο ανθρώπινος νους…

Ως Εκκλησία, είμαστε στη διάθεση των αρχών, προκειμένου να συμβάλουμε, με κάθε τρόπο, στην πλήρη διαλεύκανση αυτής της εφιαλτικής υπόθεσης. Εφόσον αποδειχθεί η αλήθεια των κατηγοριών που αποδίδονται στον συγκεκριμένο κληρικό, η Εκκλησία και εγώ προσωπικά θα αποδώσουμε στον απόλυτο βαθμό την επίγεια εκκλησιαστική δικαιοσύνη.»

Δείτε επίσης: Ζωγράφου: Απαγωγή 15χρονης – Συναγερμός στις αρχές