ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

ΚΚΕ για γυναικοκτονία: «Αστυνομική αυθαιρεσία και αδιαφορία, ακόμη και για στοιχειώδη μέτρα προστασίας»

Ανακοίνωση για την γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, τονίζοντας τις ελλείψης σε συμβουλευτικά κέντρα και ξενώνες αλλά και την αστυνομική αυθαιρεσία και αδιαφορία.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

propoli

«Δεν μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους ότι μια 28χρονη γυναίκα δολοφονείται από πρώην σύντροφό της και μάλιστα έξω από ένα Αστυνομικό Τμήμα, όπου είχε καταφύγει για να ζητήσει βοήθεια και προστασία.

Επιβεβαιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο τον “Γολγοθά” που συχνά αντιμετωπίζουν γυναίκες σε παρόμοια περιστατικά, από την αστυνομική αυθαιρεσία και αδιαφορία, ακόμη και για στοιχειώδη μέτρα προστασίας, όπως η συνοδεία ενός περιπολικού μέχρι τις χρονοβόρες πολυδάπανες νομικές διαδικασίες και τις τραγικές ελλείψεις σε συμβουλευτικά κέντρα και ξενώνες για κακοποιημένες γυναίκες.

Είναι πρόκληση η κυβέρνηση της ΝΔ να διαφημίζει μέτρα, όπως το panic button, που είναι ανεπαρκή, αφήνοντας τις γυναίκες απροστάτευτες ακόμα και με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή. Αποτελεί δε διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων που λογαριάζουν ως “κόστος” τα αναγκαία μέτρα ολόπλευρης κοινωνικής προστασίας των γυναικών από την πολύμορφη βία.

Απαιτείται να διερευνηθούν όλες οι συνθήκες του εγκλήματος, συμπεριλαμβανομένων των ευθυνών των αστυνομικών αρχών».

Δείτε επίσης: Αλ. Χαρίτσης-Νέα Αριστερά: Τροπολογία για τη νομική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία»

Loading