Κόντρα Φίλη – Παπαδημητρίου για την Πύλο: «Τους άφησαν να πνιγούν» – «Λέτε μόνο ψέματα»

Κόντρα σημειώθηκε στο πλατό της εκπομπής του Attica TV, «Casus Belli», όπου συζητούσαν για την τραγωδία στην Πύλο.

Συγκεκριμένα ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο Νίκος Φίλης κοντραρίστηκαν μπροστά στον τηλεοπτικό κοινό, με το ναυάγιο στην Πύλο να είναι το κέντρο της κόντρας.

propoli

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Νίκος Φίλης ανέφερε ότι ο Μπάμπης Παπαδημητρίου «δεν σέβεται την περίσταση και τους 700 νεκρούς».

«Να το πάρετε πίσω αυτό που είπατε. Δεν σέβομαι εγώ τους νεκρούς και τους σέβεστε εσείς; Να το πάρετε πίσω. Ζητήστε και μια συγγνώμη» απάντησε ο υποψήφιος της ΝΔ.

«Εγώ τους σέβομαι περισσότερο από σας. Εγώ λέω τι πρέπει να κάνουμε για την τραγωδία, πρέπει να βρούμε λύσεις ενώ εσείς κοιτάτε να κάνετε κάτι εναντίον της χώρας σας και αυτό είναι το ντροπιαστικό, απαντήστε σε αυτό;» πρόσθεσε.

«Τελείωσες; Δεν απαντώ στον κ. Παπαδημητρίου διότι και το ύφος του και τα όσα λέει μέχρι τώρα, δεν χρήζουν απαντήσεως. Πάμε στην ουσία, η οποία είναι το ναυάγιο με τους 700 νεκρούς και είναι και η διαχείριση του ναυαγίου από ελληνικής και ευρωπαϊκής πλευράς. Αυτό είναι το κρίσιμο θέμα» συνέχισε ο Νίκος Φίλης.

Στην συνέχεια ο τέως υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «είναι προφανές ότι όταν χάνονται 700 ζωές, υπάρχουν ευθύνες, πρέπει να δούμε τι συνέβη ακριβώς».

Ακολουθούν οι διάλογοι:

  • Παπαδημητρίου: Τις 700 χώρες τις  μετρήσατε; Εμείς μέχρι τώρα ξέρουμε τον αριθμό των διασωθέντων και τον αριθμό των νεκρών, εσείς ξέρετε κάτι άλλο;
  • Φίλης: Ξέρουμε αυτά που υπάρχουν από καταγγελίες και ανακοινώνεις των ανθρώπων που είχαν επικοινωνία με το καράβι.
  • Παπαδημητρίου: Ποιοι; Πείτε μας ένα όνομα.
  • Φίλης: Υπάρχουν τόσα ονόματα.
  • Παπαδημητρίου: Ποιοι είναι, πείτε μας ένα όνομα. Ποιος έκανε τον απολογισμό για τους 700 νεκρούς;
  • Φίλης: Δώστε μου το χρόνο να σας πω. Είναι στοιχεία που πρέπει να απαντηθούν. Λέω λοιπόν, υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες. Η πρώτη καταγγελία είναι κοινή λογική. Γιατί χάθηκαν τόσοι άνθρωποι σε ένα ναυάγιο, οι απαντήσεις που δίνει το λιμενικό είναι απαντήσεις που πρέπει να ερευνηθούν.

Δείτε επίσης: Ναυάγιο στην Πύλο: Πλάνα από το σημείο των ερευνών δημοσίευσε το BBC News

Loading