Κορονοϊός: Αναμένεται νέο πρωτόκολλο για τα σχολεία – Θα καταργηθούν τα self test για τους μαθητές

Μέχρι τώρα δεν έχει παρθεί κάποια επίσημη απόφαση, ωστόσο αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες

Στις 12 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν φέτος τα σχολεία χωρίς ακόμη να έχει ανακοινωθεί επίσημα το πρωτόκολλο που θα ισχύει σχετικά με τον κορονοϊό.

propoli

Ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης σε σημερινές του δηλώσεις είπε ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί νέο πρωτόκολλο σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας.

Τα νέα μέτρα στα σχολεία θα γίνουν γνωστά λίγο πριν επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία και ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Ο υπουργός ανέφερε ότι το πιο βασικό στοιχείο που ελέγχουν συνεχώς οι ειδικοί είναι το αν υπάρχει πίεση ή όχι στις εντατικές, και αφού δεν υπάρχουν βαριές νοσηλείες, δεν είναι αναγκαία η λήψη μέτρων.

Όπως αναφέρει το Dnews, το νέο πρωτόκολλο θα περιλαμβάνει τα εξής μέτρα:

Self test μαθητών και rapid test εκπαιδευτικών

Οι μαθητές, σύμφωνα με πληροφορίες θα επιστρέψουν χωρίς self test στα σχολεία.

Υπενθυμίζεται οτι απαιτούνταν ένα self test την εβδομάδα για τους μαθητές και όχι δύο.

Οι μαθητές εμβολιασμένοι και μη πέρυσι ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν ένα self test την εβδομάδα 24 ώρες πριν έρθουν στο σχολείο κάθε Τρίτη.

Η διενέργεια self test ήταν υποχρεωτική για όλους τους μαθητές- εμβολιασμένους και μη- όπως και για τους εκπαιδευτικούς που έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών δημοσίων σχολείων και οι εκπαιδευτικοί αυτών των σχολικών μονάδων έπρεπε να κάνουν τη δήλωση για το self test στην πλατφόρμα edupass.gov.gr. Για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ιδιωτικών σχολείων, η δήλωση γινόταν στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα το τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς οι οποίοι μέχρι πέρυσι έκαναν rapid test με δική τους οικονομική επιβάρυνση.

Τι θα ισχύει για τις μάσκες

Όσον αφορά τη χρήση της μάσκας, αυτή θα είναι υποχρεωτική στις αίθουσες και τους κλειστούς χώρους, αλλά ακόμα δεν έχει αποφασιστεί το τι θα ισχύει για τα διαλείμματα.

Εξαερισμός και αντισηπτικά

Τα αντισηπτικά θα συνεχίσουν να υπάρχουν ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα γίνεται και εξαερισμός στις αίθουσες των μαθητών.

Μέχρι τώρα βέβαια τίποτα δεν είναι επίσημο, ενώ οι αποφάσεις θα παρθούν μέσα στις επόμενες μέρες.

Δείτε επίσης: Α. Ξανθός: Όταν η πανδημία είναι σε έξαρση ο κ. Πλεύρης επαναφέρει το θέμα της αλλαγής του τρόπου καταγραφής

Loading