Κορονοϊός: Έκκληση για εμβολιασμό «μειώνει τους κινδύνους θανάτου 100 φορές»

Στην τηλεόραση του ΟΡΕΝ και στην εκπομπή Τώρα ότι Συμβαίνει φιλοξενήθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και αντιπρόεδρο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης.

Ο καθηγητής πνευμονολογίας μίλησε για την αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία, δίνοντας το σύνθημα για μαζικούς εμβολιασμούς για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

propoli

Ο κ.Τζανάκης τόνισε ότι αν συνεχιστεί με αυτούς τους ρυθμούς η πανδημία ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία μπορεί να φτάσει και τις 300 καθημερινά το διάστημα μεταξύ τέλους Ιουλίου και αρχές Αυγούστου.

Μάλιστα, προσδιορίζει το πικ του παρόντος κρούσματος της πανδημίας στη χώρα το διάστημα μεταξύ 15–20 Αυγούστου.

Ο κ. Τζανάκης δεν απέκλεισε και νέα έκτακτα μέτρα καθώς όπως είπε «αν φτάσουμε τις 500 εισαγωγές τότε θα είναι δύσκολα και από την πίεση αυτή θα προκύψουν έκτακτα μέτρα».

Στην εκπομπή φιλοξενήθηκε και ο Γιώργος Παυλάκης γιατρός – ερευνητής στις ΗΠΑ αναφέροντας ότι είμαστε στο κέντρο της νέας μετάλλαξης Δέλτα η οποία θα επεκταθεί σε όλη την κοινωνία.

Επίσης ο κ. Παυλάκης μίλησε και για τους εμβολιασμούς τονίζοντας ότι μειώνουν τους κινδύνους θανάτου 100 φορές.

«Οι πλήρως εμβολιασμένοι μπορούν να κολλήσουν και να νοσήσουν, αλλά κολλάνε δυσκολότερα και νοσούν ηπιότερα. Πρέπει να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι πολίτες, καθώς ο εμβολιασμός κατεβάζει τον κίνδυνο θανάτου 100 φορές

Δείτε επίσης: Κορινθία: Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στην Νέα Αλμυρή – Πυρκαγιά και στην δημοτική ενότητα Ασκληπιείου

Loading