Κορονοϊός: Η κυβέρνηση εισηγείται στην επιτροπή την άρση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους

Συνεχίζεται η επιστροφή στην κανονικότητα

Την ώρα που η πανδημία στη χώρα μας δείχνει να είναι σε ύφεση, η κυβέρνηση την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να εισηγηθεί στην επιτροπή των ειδικών την άρση του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

propoli

Βέβαια σε περίπτωση που γίνει όντως κάτι τέτοιο, δεν θα αφορά μέρη στα οποία υπάρχει συνωστισμός. Η εισήγηση της κυβέρνησης είναι άλλο ένα αποδεικτικό στοιχείο ότι η χώρα αρχίζει σιγά – σιγά να επιστρέφει στην κανονικότητα, αφού έχουν αρχίσει να μειώνονται οι σκληροί δείκτες δηλαδή των θανάτων και των διασωληνωμένων. Παράλληλα, σημαντικό ρόλο παίζει και το γεγονός ότι περίπου το 80% των πολιτών έχει κάνει το εμβόλιο.

Από εδώ και πέρα, μέχρι τον Απρίλιο οι πολίτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι θα αποκτήσουν ολοκληρωτική ελευθερία, και παράλληλα θα δίνεται έμφαση στη θωράκιση των ανεμβολίαστων μέσα από το εμπλουτισμένο και με δύο πρωτεϊνικά σκευάσματα εμβολιαστικό πρόγραμμα. Οι επιστήμονες βέβαια τονίζουν ότι η τελευταία μετάλλαξη «Όμικρον» διαφοροποίησε σε μεγάλο βαθμό τα όσα γνώριζαν ως τώρα για την πανδημία, φέρνοντας έτσι στο προσκήνιο μια νέα πρόκληση «σαν να πρόκειται για έναν νέο ιό».

Παρουσιάστηκαν διαφορές που έχουν να κάνουν με τη νόσηση, με τα περιστατικά δεύτερης μόλυνσης να φτάνουν στο 10%, ενώ με τις προηγούμενες μεταλλάξεις δεν έφταναν πάνω από 1%. Με δεδομένο λοιπόν, ότι το πέμπτο κύμα αρχίζει να εξασθενεί, η χαλάρωση των μέτρων είναι εμφανής ολοένα και περισσότερο, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως θα εξαφανιστεί ο κορονοϊός.

Ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της γερμανικής φαρμακευτικής εταιρίας BioNTech Ουγκούρ Σαχίν μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και είπε ότι «θα πρέπει να συνηθίσουμε το γεγονός ότι θα ζούμε με τον ιό για τα επόμενα δέκα χρόνια».

«Μαθαίνουμε περισσότερα και προετοιμαζόμαστε συνεχώς καλύτερα για να αντιμετωπίσουμε μελλοντικές παραλλαγές του κορονοϊού» ανέφερε.

Δείτε επίσης: Καπραβέλος: «Πέσαμε αυτή τη βδομάδα στα κρούσματα, αλλά δεν χρειάζεται να είμαστε βιαστικοί» (vid)

Loading