Κορονοϊός: Πιθανή η χαλάρωση των μέτρων

Στο τραπέζι άρση του μέτρου της μουσικής και η πληρότητα των γηπέδων

Σήμερα στη 13:00 αναμένεται να γίνει η συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων έτσι ώστε να αποφασιστεί αν θα χαλαρώσουν ή όχι τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

propoli

Μπορεί τα κρούσματα να παρουσιάζουν μια σταθεροποίηση το τελευταίο διάστημα, ωστόσο εξακολουθούν να είναι περισσότερα από 10.000 ενώ πολύ υψηλός είναι ο αριθμός των ημερήσιων θανάτων και των διασωληνωμένων ασθενών.

Η άποψη που εξέφραζαν οι ειδικοί είναι ότι τα μέτρα θα πρέπει να συνεχίσουν να υφίστανται, ωστόσο άρχισε να συζητιέται και η μερική χαλάρωσή τους. Το μέτρο που μπορεί να αρθεί, είναι αυτό της απαγόρευσης της μουσικής στα μαγαζιά.

Αυτό που σκέφτονται οι ειδικοί, είναι να αλλάξει το ωράριο στην εστίαση και να επιστρέψει η μουσική αλλά μόνο για καθήμενους, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και αύξηση της τάξης του 50% στην πληρότητα των γηπέδων.

Γκάγκα: «Δε νομίζω πως πρέπει να πάμε σε γενική άρση των μέτρων»

Αρνητική στάση απέναντι στην γενική άρση των μέτρων κράτησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Δεν νομίζω πως πρέπει να πάμε σε γενική άρση μέτρων, όπως έγινε στη Δανία, γιατί πιθανώς να υπάρξει μια ήπια χαλάρωση», τόνισε συγκεκριμένα η υπουργός.

Για την επιστροφή της μουσικής είπε πως θα μπορούσε να αποφασιστεί, αλλά να επιτρέπονται στα μαγαζιά μόνο καθήμενοι.

Για τα γήπεδα τόνισε ότι η πληρότητα του 10% μπορεί να αυξηθεί εάν και εφόσον τηρούνται τα μέτρα.

«Είμαστε πιο κοντά στο τέλος» ανέφερε, ωστόσο επισήμανε ότι δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός.

Σύμφωνα με την κ. Γκάγκα είναι πολλοί οι παράγοντες που δεν επιτρέπουν στον αριθμό των θανάτων να μειωθεί.

«Από στους χθεσινούς θανάτους υπήρχαν 80 ανεμβολίαστοι και 27 που είχαν εμβολιαστεί πριν πολλούς μήνες με την 2η δόση, χωρίς να κάνουν την 3η», ανέφερε

Επίσης ανέφερε πως ένα μεγάλο μέρος των θανάτων, οφείλεται σε ανθρώπους οι οποίοι δεν χρειάζεται να διασωληνωθούν, ωστόσο ο οργανισμός τους είναι αποδυναμωμένος λόγω άλλων ασθενειών.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: “Εκτοπίστηκε” από λίστα μεταμοσχεύσεων επειδή είναι ανεμβολίαστος – Ποια είναι η εξήγηση και ποια η στάση της οικογένειας (vids)

Loading