Κορονοϊός: Στο τραπέζι τοπικά lockdowns και επαναφορά SMS

Ανησυχία προκαλεί στις αρχές της χώρας η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα, με την κυβέρνηση να είναι αποφασισμένη να λάβει νέα και δραστικά μέτρα.

Η αρχή έγινε το βράδυ της Παρασκευής, όταν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έκανε μια σειρά ανακοινώσεων, αρχής γενομένης με την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Όπως τονίζει το ρεπορτάζ του OPEN, από την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιούνται τρεις τηλεδιασκέψεις για τις εξελίξεις με τον κορονοϊό, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με τη συμμετοχή των Βασίλη Κικίλια, Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκου Χαρδαλιά.

Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων θα συνεδριάζει τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Σύμφωνα με το OPEN, ορόσημα είναι ο Δεκαπενταύγουστος και αφετέρου η επανέναρξη των σχολείων, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Σε πρώτο πλάνο βρίσκονται οι ευπαθείς ομάδες, και εδώ εφόσον ισχύσει το άσχημο σενάριο αύξησης κρουσμάτων εξετάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού, η επαναφορά των SMS, ενώ σε δεύτερο χρόνο εξετάζονται και τοπικού χαρακτήρα lockdown.

Δείτε ακόμα: Κορονοϊός: 60 από τα 110 κρούσματα είναι σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα