Κορονοϊός: Συνεδριάζει την Τετάρτη η επιτροπή λοιμωξιολόγων – Πιθανόν να χαλαρώσουν τα μέτρα (vid)

Ποια είναι τα δύο σενάρια

Μπορεί ο αριθμός των κρουσμάτων να είναι ιδιαίτερα υψηλός, ωστόσο μεθαύριο αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων για το αν θα χαλαρώσουν λίγο τα μέτρα τουλάχιστον στην εστίαση από την ερχόμενη εβδομάδα.

propoli

Θυμίζουμε πως ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο MEGA είχε πει πως είναι νωρίς για να γίνει συζήτηση για χαλάρωση των μέτρων.

Στο Μέγαρο Μαξίμου περιμένουν την εισήγηση των επιστημόνων.

«Την Τετάρτη υπάρχει η καινούργια συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών, σταθμίζονται τα δεδομένα, αξιολογούνται, θα γίνουν οι εισηγήσεις της και η κυβέρνηση θα πάρει τις αποφάσεις τις οποίες θα ανακοινώσει και έγκαιρα», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ενδέχεται να επιστρέψει η μουσική

Τα σενάρια που εξετάζονται αυτήν τη στιγμή είναι να συνεχίσουν να ισχύουν τα μέτρα και την επόμενη εβδομάδα και να αρχίσει η χαλάρωσή τους από τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου. Το δεύτερο σενάριο που «παίζει» είναι να επανέλθει η μουσική στα μαγαζιά, στα οποία θα εξακολουθούν να επιτρέπονται μόνο καθήμενοι, και να διατηρηθεί το ωράριο λειτουργίας ως τα μεσάνυχτα.

Το δεύτερο σενάριο προβλέπει ότι παραμένει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας παντού όπως και τα ποσοστά τηλεργασίας, ενώ είναι ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης της πληρότητας των γηπέδων.

Παράλληλα, αρκετά πιθανή είναι και η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 50 ετών. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το πιθανότερο είναι να δούμε μεγάλη πτώση των κρουσμάτων μέσα στον Ιανουάριο.

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: «Υπάρχει πρόγραμμα εμβολιασμού και ενημέρωσης για τους Έλληνες Ρομά»;

Loading