Κοζάνη: Διερεύνηση του εργατικού δυστυχήματος με τους δυο νεκρούς ζητά η ΓΕΝΟΠ

Την άμεση διερεύνηση των συνθηκών του εργατικού δυστυχήματος που συνέβη σήμερα στην Κοζάνη και την αναζήτηση των ευθυνών που υπάρχουν, ζητά η ΓΕΝΟΠ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Το τραγικό εργατικό δυστύχημα υπενθυμίζεται οτι έλαβε χώρα στη Μονάδα 5 του Αγίου Δημητρίου της ΔΕΗ, όπου δυο άνθρωποι έπεσαν από μεγάλο ύψος και έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναφέρει η ΓΕΝΟΠ, οι εργαζόμενοι σε εταιρία που συμμετείχε στις εργασίες αποθείωσης, έπεσαν από το καλάθι στο οποίο βρίσκονταν και ήταν αναρτημένο σε μεγάλο ύψος.

Η ΓΕΝΟΠ υπογραμμίζει τον κρίσιμο ρόλο των ελεγκτικών μηχανισμών, όπως του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και την ανάγκη να ενισχυθεί αυτό, ώστε να ελέγχονται αποτελεσματικά τα μέτρα προστασίας και να σταματήσει η ασυδοσία στους χώρους εργασίας.

«Για να σταματήσει η θλιβερή στατιστική των εργατικών ατυχημάτων χρειάζεται η άμεση και αποτελεσματική κινητοποίηση όλων (υπουργείου Εργασίας, Ινστιτούτων όπως το ΕΛΙΝΥΑΕ αλλά και της ΓΣΕΕ, των συνδικάτων αλλά και των εργοδοτικών οργανώσεων)», αναφέρει η ΓΕΝΟΠ.

Η Ομοσπονδία εκφράζει τέλος τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των εργαζομένων που χάθηκαν.

Δείτε επίσης: Κοζάνη: Νεκροί δύο τεχνίτες σε δυστύχημα στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ