Κοζάνη: Ειδικό καθεστώς ενίσχυσης του λιανεμπορίου ζητάει ο εμπορικός κόσμος

Την ενίσχυση του κλάδου του λιανεμπορίου και το άμεσο άνοιγμα της αγοράς ζήτησαν από την κυβέρνηση οι εμπορικοί σύλλογοι Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν σήμερα στις δύο μακεδονικές πόλεις.

Θυμίζουμε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης παραμένει σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, με αποτέλεσμα τα μαγαζιά να είναι κλειστά και να ισχύει αυστηρό lockdown από τις αρχές Νοεμβρίου.

Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων του λιανεμπορίου και της εστίασης συγκεντρώθηκαν έξω από τα δύο δημαρχεία, όπου επέδωσαν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους στους δημάρχους Λάζαρο Μαλούτα και Παναγιώτη Πλακεντά αντίστοιχα.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Κοζάνης Αθανάσιος Δραγατσίκας, έκανε λόγο για «μεγάλη αγανάκτηση στον κλάδο» και «απελπισία στον κόσμο». Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η Κοζάνη είναι η μόνη ΠΕ σε όλη την Ευρώπη που για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα παραμένει με κλειστά καταστήματα».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Εορδαίας, Μιχάλης Δεληκώστα, τόνισε, από την πλευρά του: «Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την επιβίωσή μας. Χρειαζόμαστε ενίσχυση για να μπορέσουμε να προμηθευτούμε εμπορεύματα. Ελπίζουμε να βγει κάτι θετικό από τη διαμαρτυρία».

Δείτε όλη την ροή ειδήσεων

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ