Φώτο Αρχείου

Κοζάνη: Νεκροί δύο τεχνίτες σε δυστύχημα στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου

Θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα έλαβε χώρα σήμερα στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου στην Κοζάνη, με δύο τεχνίτες να χάνουν τη ζωή τους πέφτοντας από μεγάλο ύψος στο έδαφος.

Οι άτυχοι άνδρες ήταν ανεβασμένοι σε καλάθι και εργάζονταν σε υψόμετρο στον πύργο ψύξης της 5ης μονάδας αποθείωσης του ατμοηλεκτρικού σταθμού. Αμφότεροι δούλευαν σε υπεργολαβική γερμανική τεχνική εταιρεία, στο έργο κατασκευής της μονάδας αποθείωσης του ατμοηλεκτρικού σταθμού, που είχε αναλάβει ελληνική εταιρεία. Ο πύργος ψύξης έχει υψόμετρο 108 μέτρα, απ’ όπου με ειδικά άγκιστρα και άλλους μηχανισμούς κρεμιούνται συρματόσχοινα με καλάθια για να εργαστούν στη συνέχεια τα τεχνικά συνεργεία.

Ο διευθυντής του εργοστασίου της ΔΕΗ, Βασίλης Τσίγκας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η εταιρεία και οι εργαζόμενοι διαθέτουν εμπειρία και φέρουν όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις για την εκτέλεση του έργου. Πρόσθεσε, δε, ότι οι εργαζόμενοι της εταιρείας είχαν ολοκληρώσει το φθινόπωρο τις εργασίες στον μισό πύργο ψύξης, αλλά σταμάτησαν το χειμώνα λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών στην περιοχή, για να συνεχίσουν την άνοιξη.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Αυτοκινητοπομπή διαμαρτυρίας εκπαιδευτών σχολών οδηγών

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ