Κοζάνη: Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου – Επεισόδια με συλλήψεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένταση μεταξύ κατοίκων και αστυνομίας – Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, οι αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις κατοίκων

Ένταση σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Καλαμιά Κοζάνης, όταν κάτοικοι συγκεντρώθηκαν να διαμαρτυρηθούν για να αποτρέψουν την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου δίπλα στο χωριό τους.

Αυτή τη στιγμή, έξω από το κτίριο της αστυνομίας έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες πολίτες ζητώντας την απελευθέρωση των συγχωριανών τους.

Συγκεκριμένα οι κάτοικοι της Καλαμιάς, που από νωρίς το πρωί είχαν παραταχθεί στο χώρο, όταν προσπάθησαν να εμποδίσουν τα μηχανήματα της κατασκευαστικής εταιρίας που εργάζονται στην διάνοιξη του πεδίου, ήρθαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ένας πολίτης τραυματίστηκε ελαφρά και χρειάστηκε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κοζάνης, ενώ τέσσερις άλλοι συνελήφθησαν και αυτή την ώρα κρατούνται στο κτίριο της Αστυνομικής διεύθυνσης Κοζάνης.

Το υπό κατασκευή Φωτοβολταϊκό πάρκο στην Καλαμιά Κοζάνης είναι ισχύος 45 MW και καταλαμβάνει μια έκταση 730 στρεμμάτων σε περίμετρο 180 μοιρών και σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από το χωριό.

Οι κάτοικοι που πριν από 15 ημέρες κατάφεραν να σταματήσουν προσωρινά τις εργασίες, διαμαρτύρονται γιατί, όπως λένε, “η μετατροπή των βοσκοτόπων σε περιφραγμένες εκτάσεις φωτοβολταϊκών πάνελ θα εξαφανίσει την εναπομένουσα κτηνοτροφική δραστηριότητα και από την άλλη ο τρόπος χωροθέτησης του πάρκου δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας στην καθημερινότητα των κατοίκων”.

Δείτε επίσης: Γρεβενά: Ελεύθερος ο 61χρονος που χτύπησε την σύζυγό του – Θα ενταχθεί σε πρόγραμμα για τον αλκοολισμό

Loading