Κρεατόπιτα με σουβλιστό αρνί: Η ιδανική συνταγή για το κρέας που περίσσεψε στο πασχαλινό τραπέζι

Κρεατόπιτα με σουβλιστό αρνί: Η ιδανική συνταγή για το κρέας που περίσσεψε στο πασχαλινό τραπέζι

Το τραπέζι του Πάσχα είναι πλούσιο, συχνά με μια δόση υπερβολής, με αποτέλεσμα πολλές φορές αρκετή ποσότητα φαγητού να περισσεύει.

Αυτό συμβαίνει κυρίως με το αρνί.  Επειδή όμως δεν είναι σωστό να πετάμε φαγητό, με λίγη φαντασία υπάρχουν λύσεις για να αξιοποιήσουμε το κρέας που δεν καταναλώθηκε στο πασχαλινό τραπέζι.

Η κρεατόπιτα με αρνί μεταμορφώνει το ψητό κρέας σε ένα πλούσιο σε γεύση πιάτο. Η συνταγή είναι σχετικά απλή και γρήγορη.

Για τη συνταγή θα χρειαστείτε:

– 750 γρ. αρνίσιο κρέας που περίσσεψε ξεψαχνισμένο και ψιλοκομμένο
– 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
– 300 γρ. ανθότυρο –
150 γρ. γραβιέρα
– 3 κ. σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
– 3 κ. σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
– 2 αυγά ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
– 400 γρ. αλεύρι
– 100 ml ηλιέλαιο
– 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
– 1 αυγό
– 4 γρ. μαγιά
– 1 κ. γ. αλάτι
– 100ml νερό

Η εκτέλεση της συνταγής από την Γωγώ Δελογιάννη

Δείτε επίσης: Ο αρχαιότερος βυθισμένος οικισμός στο Αιγαίο βρίσκεται στην Αλόνησσο (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Loading