Κρήτη: Βανδαλίστηκε το μνημείο του ήρωα της Εθνικής Αντίστασης Ναπολέοντα Σουκατζίδη

Στον ανδριάντα του Ναπολέοντα Σουκατζίδη, που βρίσκεται στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου, επιτέθηκαν άγνωστοι, προκαλώντας σημαντικές φθορές.

Η δημοτική Αρχή κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων, ενώ παράλληλα τα ειδικά συνεργεία του δήμου θα προχωρήσουν άμεσα στον καθαρισμό του ανδριάντα του ήρωα της Εθνικής Αντίστασης, ωστόσο η μαρμάρινη επιγραφή που έσπασε χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αποκατασταθεί.

Σύμφωνα με το Cretalive.gr, ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, Μανώλης Φραγκάκης, κατήγγειλε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τον βανδαλισμό του μνημείου, λέγοντας:

«Πρόκειται για μία απαράδεκτη ενέργεια. Το Αρκαλοχώρι πάντα τιμούσε και πάντα θα τιμά την ιστορία του. Ο Σουκατζίδης, ένας από τους 200 αγωνιστές που εκτελέστηκαν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής την 1η Μαΐου του 1944, ο οποίος μεγάλωσε στο Αρκαλοχώρι, κατάφερε να περάσει στο πάνθεον της ιστορίας ως ένας ήρωας που δεν λύγισε. Δυστυχώς οι πράξεις αυτές, τις οποίες καταδικάζουμε με απέχθεια και αποστροφή, προσβάλλουν την ιστορία, το ήθος και τον πολιτισμό μας», ανέφερε ο κ. Φραγκάκης.

Δείτε επίσης: Αίτημα Βουρλιώτη για δέσμευση περιουσίας και τραπεζικών λογαριασμών των εμπρηστών

Loading

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com