Κυψέλη: Επιχείρηση καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, μαζεύτηκαν 50 σακούλες σκουπιδιών από κορονοπάρτι

   Συντονισμένη επιχείρηση καθαρισμού έλαβε χώρα στην Κυψέλη και πιο ειδικά στην πλατεία Αγίου Γεωργίου και τους γύρω δρόμους, τα ξημερώματα από τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων.

   Όπως τονίζει σχετική ανακοίνωση του Δήμου, απομακρύνθηκαν σκουπίδια που άφησαν πίσω τους όσοι συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής, για τα επονομαζόμενα “κορονοπάρτι”, με συνωστισμό, DJ και εξαιρετικά αμφίβολη τήρηση των μέτρων προστασίας. 

propoli

Τα λογής-λογής απορρίμματα, όπως μπουκάλια, κουτάκια μπίρας, πλαστικά ποτήρια, πακέτα τσιγάρων, χαρτιά και διάφορες συσκευασίες, γέμισαν 50 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών, ενώ ακολούθησε η σάρωση και απολύμανση της πλατείας, των γύρω δρόμων και των πεζοδρομίων, ώστε να πάψει να θυμίζει σκουπιδότοπο και “χωματερή”. 

  Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος Αθηναίων υλοποιεί ειδικό σχέδιο καθαρισμού των χώρων και των πλατειών, όπως πχ της πλατείας Αγίου Γεωργίου και της πλατείας Βαρνάβα, όπου ειδικά τα Σαββατοκύριακα παρατηρείται συνωστισμός.

Επιπλέον, συνεχίζει τις μεγάλες στοχευμένες επιχειρήσεις στις γειτονιές της πρωτεύουσας.

   «Η φροντίδα μας για την καθαριότητα ήταν και παραμένει πρώτιστη. Παλεύουμε να διατηρούμε το δημόσιο χώρο καθαρό και φροντισμένο ιδίως τώρα που τον έχουν ανάγκη οι περισσότεροι από μας. Εμείς ως Δήμος Αθηναίων, απευθύνουμε έκκληση στους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τις πλατείες και τα πάρκα της πόλης να συμβάλλουν σε αυτό ως δείγμα αλληλεγγύης και σεβασμού στους συμπολίτες αλλά και στους εργαζόμενους στην καθαριότητα», δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Αβραμίδης.

Δείτε επίσης: Καιρός Σαββατοκύριακου: Μεγάλη απόκλιση των μέγιστων θερμοκρασιών, από 7 βαθμούς στις Πρέσπες στους 33 στην Κρήτη

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading