Κυρ. Πιερρακάκης: Πρόγραμμα χρηματοδότησης των «Έξυπνων Πόλεων»

Στην χρηματοδότηση της Π.Ε Λάρισας, αναφορικά με το πρόγραμμα των «Έξυπνων Πόλεων», αναφέρθηκε σήμερα από τη Λάρισα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος συνοδευόταν από τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θεόδωρο Λιβάνιο.

Ο κ. Πιερρακάκης σε δηλώσεις του τόνισε ότι η Π.Ε. Λάρισας χρηματοδοτείται με το ποσό άνω των 8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα των Έξυπνων Πόλεων, συμπληρώνοντας πως ο κάθε δήμος θα επιδοτηθεί επιπλέον για τον μετασχηματισμό των ΚΕΠ που βρίσκονται στη Περιφέρειά του.

«Πρόκειται για προγράμματα που επιτρέπουν στην αυτοδιοίκηση να μετασχηματιστεί και να αλλάξει τον τρόπο που εξυπηρετεί τους πολίτες», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Το Πάρκο Καινοτομίας της Λάρισας συνδέει εταιρείες και startups με τμήματα ερευνητικών κέντρων και πανεπιστημίων. Παράλληλα, η Intercomm Foods, μία από τις δυναμικότερες βιομηχανικές μονάδες της Λάρισας, αποτελεί πρότυπο εξέλιξης και ανάπτυξης», αναφέρει ο υπουργός σε αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο υπουργός επανέλαβε πως το επόμενο διάστημα, και συγκεκριμένα στις 27 Ιουλίου, θα βρίσκονται στη διάθεση των πολιτών η ηλεκτρονική ταυτότητα και το ηλεκτρονικό δίπλωμα.

Ο κ. Πιερρακάκης είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, ενώ συμμετείχε σε σύσκεψη στο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τους δημάρχους της Π.Ε. Λάρισας.

«Συζητήσαμε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον δήμο Λάρισας για το Ταμείο Ανάκαμψης και τις καινοτόμες ψηφιακές λύσεις που χρηματοδοτεί για όφελος των πολιτών. Οι τοπικοί φορείς αξιοποιούν τις νέες δυνατότητες που δημιουργεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην καθημερινότητα της περιοχής» αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading