Λάρισα: Έκλεψαν χρηματοκιβώτιο σχολείου με περίπου 8.000 ευρώ

Οι δράστες φαίνεται πως ήξεραν το περιεχόμενο του χρηματοκιβωτίου, αλλά και το που βρισκόταν.

Το χρηματοκιβώτιο πήραν από το 6ο Λύκειο Λάρισας οι διαρρήκτες που μπήκαν σε αυτό το βράδυ της Δευτέρας με τις πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία» να αναφέρουν ότι μέσα σε αυτό βρίσκονταν τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, για την πενθήμερη εκδρομή τους με προορισμό τη Ρώμη που θα ξεκινούσε την ερχόμενη Δευτέρα.

propoli

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δράστες κατευθύνθηκαν στο γραφείο του λυκειάρχη και χωρίς να ψάξουν άλλους χώρους, πήγαν στο ντουλάπι όπου βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο, το οποίο και έκλεψαν.

Την κλοπή κατήγγειλε το πρωί της Τρίτης (6/12) στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας ο διευθυντής του σχολείου, ενώ το θέμα απασχόλησε και τη συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων, με δεδομένο ότι το σχολείο διέρρηξαν ξανά άγνωστοι τον περασμένο Οκτώβριο, προκαλώντας υλικές ζημιές σε αντίθεση με τη διάρρηξη της Δευτέρας κατά την οποία οι κλέφτες δεν έψαξαν και δεν αναστάτωσαν κανέναν άλλο χώρο, παρά μόνο το ντουλάπι, μέσα στο οποίο βρισκόταν το μικρό σχετικά χρηματοκιβώτιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες παραβίασαν αρχικά την πόρτα του γυμναστηρίου του σχολείου και στη συνέχεια μια εσωτερική είσοδο και έτσι κατάφεραν να μπουν στο κεντρικό κτήριο του σχολείου.

Φθάνοντας στο γραφείο του διευθυντή παραβίασαν τη διπλανή είσοδο και κατευθύνθηκαν απευθείας στο ντουλάπι όπου φυλασσόταν το μικρό χρηματοκιβώτιο με το οποίο διέφυγαν χωρίς να ερευνήσουν άλλους χώρους ή να αφαιρέσουν άλλα αντικείμενα ή να προκαλέσουν φθορές, γεγονός που ενισχύει την εκτίμηση ότι οι δράστες γνώριζαν το περιεχόμενο του χρηματοκιβωτίου, αλλά και τη θέση που φυλασσόταν, αφού δεν άνοιξαν κάποιο άλλο γραφείο παρά μόνο το συγκεκριμένο ντουλάπι.

Σημειώνεται πως το χρηματοκιβώτιο εκτός από τα χρήματα της πενθήμερης, περιείχε χρήματα για εκδρομή άλλων τάξεων ενόψει Χριστουγέννων, αλλά και έγγραφα του σχολείου.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, το χρηματικό ποσό που αφαίρεσαν οι δράστες ανερχόταν σε περίπου 8.000 ευρώ. Τους δράστες της κλοπής αναζητά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας που ερευνά την υπόθεση.

Δείτε επίσης: Επεισόδια – Πυροβολισμός 16χρονου: «Είμαστε άνθρωποι ειρηνικοί – Να διαδηλώνουμε, αλλά χωρίς ζημιές», λέει ο Πρόεδρος των Ρομά (vid)

Loading